Slider

Over mij, Maaike Boersma

Wat leuk dat je een kijkje neemt op mijn site. Ik hoop dat de site je een gevoel van rust geeft. Dit is namelijk een belangrijk punt voor mij. Rust. Mijn leven kun je wel omschrijven als een onrustige pittige zoektocht. Die onrust kwam voornamelijk doordat ik mij al jong op de buitenwereld ben gaan richten en mij ging aanpassen. Daardoor kwam ik steeds verder van mijzelf af te staan. De vraag: Wie ben ik en wat is mijn plek in deze wereld, heeft altijd een rol gespeeld.

Er volgden door de jaren heen verschillende werkgevers, cursussen, workshops, opleidingen en vele boeken die mij allemaal een stukje verder brachten naar het antwoord op mijn vragen. En bewustwording op gang bracht. Een aantal jaar geleden ontdekte ik de wereld van Hooggevoeligheid. Dankzij o.a. Elaine Aron, grondlegster van het begrip HSP, begon ik mijn binnenwereld nog beter te begrijpen. Wat een verademing was dat. Ik heb mij verdiept in deze materie en kan mijzelf ervaringsdeskundige op dit gebied noemen. inmiddels heb ik mijn plek gevonden en ben ik blij dat ik nu al mijn ervaringen, inzichten, kwaliteiten en talenten kan inzetten om mensen te begeleiden naar meer begrip voor zichzelf, rust, helderheid en verdieping in lijf en hoofd.

Naast mijn werk als psychosociaal en transpersoonlijk therapeut, schrijf ik graag blogs, ben ik vaak met mijn neus in een boek of in de natuur met mijn hond te vinden. Ook vind ik het heerlijk om fijne gesprekken te voeren met de mensen om mij heen. Yoga helpt mij in het hier en nu te blijven en mijn citybike zorgt ervoor dat ik het mooie Nederland blijf waarderen. Met manlief en mijn twee puberzonen speel ik graag bloedfanatiek spelletjes zoals Risk of Colonisten van Catan.

Ik kijk er naar uit je te ontmoeten.

Opleidingen en accreditatie

 

  • De opleiding aan het Boswijk Instituut (4 jaar HBO) heeft mij niet alleen als psychosociaal en transpersoonlijk therapeut een stevige basis gegeven maar ook als mens ben ik er enorm door gegroeid. Deze combinatie was voor mij een belangrijke. Bij mij gaat het niet om protocollen of ingewikkeldheden maar om werkelijk contact. Ik heb deze opleiding Cum Laude afgerond.
  • Con Amore Een praktijkgerichte opleiding op HBO-niveau, waarbij wetenschappelijke kennis wordt verrijkt met complementaire inzichten. Accreditatie CPION & SNRO. Certificaat behaald.
  • Kennis van de DSM4. Gevolgd bij het D.U.C.
  • Bijscholingen/ colleges volg ik regelmatig via Hupper. Online opleider op het gebied van Psycho-educatie, Psychologie, Psychiatrie, Psychosociale zorg.
  • Meerder colleges gevolgd en certificaten behaald via Hupper: Professioneel Hulpverlenen, Positieve Psychologie, Zelfcompassie
  • Dagtraining Praktijk gericht werken met Hooggevoeligheid bij Hooggevoelig heel gewoon
  • Uiteraard houd ik mijn vakkennis bij en voldoe ik aan de eisen die de beroepsvereniging NFG aan mij stelt.
maaike-boersma-mijn-praktijkruimte

Mijn praktijk

De sessies vinden plaats in mijn veilige,
fijne en lichte praktijkruimte in Olst
(tussen Zwolle en Deventer).

Een frisse blik verruimt je toekomst

Laten we vrijblijvend contact maken en samen een kop koffie drinken