Slider

Over mij, Maaike Boersma

Niets fijner dan werk te doen wat niet als werken voelt. Dat als vanzelf stroomt en waar je energie van krijgt, goed in bent en waar je talenten liggen. Ik voel mij een bevoorrecht mens. Zowel privé als in mijn werk. Niet dat ik dit altijd zo heb ervaren. Daar is bij mij een jarenlange zoektocht met ups and downs aan vooraf gegaan. Misschien herken je het wel: je teveel op de buitenwereld richten, aanpassen, het negeren van signalen in je lijf en alleen maar in je hoofd zitten, de kritische stemmetjes, het heeft mij lange tijd van mezelf af gehouden. Nu doe ik werk waar ik energie van krijg, plezier in heb en waar ik goed in ben. En dat gun ik jou ook!

Mijn werkervaringen, persoonlijke ontwikkeling en opleidingen hebben mij veel geleerd (en doen dat nog steeds) over mijzelf en het heeft mij ook (mensen)kennis opgeleverd.

Het geeft mij voldoening om mensen mee naar buiten (of naar binnen) te nemen voor een goed en verhelderend gesprek, een luisterend oor, het kunnen verwoorden van dat wat achter het verhaal eigenlijk gezegd wil worden en een frisse neus. De natuur is een rode draad in mijn leven. Ik kom van het platteland, hou van de geur van kuilvoer. Ik hou ook van koetjes en kalfjes, alhoewel ik in gesprekken liever de diepgang op zoek. Mijn doel is om de mensen die bij mij komen weer verbinding te laten maken met zijn of haar éigen kracht en energie. Terug naar de basis en vanuit rust weer leren voelen wat werkelijk kloppend is. Ik geloof niet in protocollen waarbij een ander voor je bepaalt hoe je het moet gaan doen. Jezelf willen leren kennen, keuzes durven maken in wat je wel en niet wilt, wilskracht durven tonen en daar ook voor gaan staan vanuit een intrinsieke motivatie. Daar geloof ik in. En daar kan ik je bij helpen.

Waar je mij ook voor kunt vragen, is het (creatief)meedenken in mogelijkheden voor een bedrijf, praktijk, onderneming of stichting. Ik zie vaak dingen vooruit. Ik kan goed 'Out of the box' denken, ben een snelle denker, vindingrijk en heb een probleemoplossend vermogen. Je kunt mij inzetten als denktank, verzinnen van meer en betere ideeen. Contact mij gerust voor de mogelijkheden.

Naast mijn werk als sparringpartner en therapeut, schrijf ik graag blogs, ben ik vaak met mijn neus in een boek of in de natuur met mijn hond te vinden. Ook vind ik het heerlijk om fijne gesprekken te voeren met de mensen om mij heen. Yoga helpt mij in het hier en nu te blijven en mijn citybike zorgt ervoor dat ik het mooie Nederland blijf waarderen. Met manlief en mijn twee puberzonen speel ik graag bloedfanatiek spelletjes zoals Risk of Colonisten van Catan.

Heb ik je zo een beetje een beeld kunnen geven van mijzelf? Contact mij gerust als je meer wilt weten of voor een vrijblijvend en kosteloos telefonisch kennismakingsgesprek.

Hartelijke Groet,
Maaike

Opleidingen en accreditatie

 

  • Boswijk Instituut (4 jaar HBO). Heeft mij niet alleen als psychosociaal en transpersoonlijk therapeut een stevige basis gegeven maar ook als mens ben ik er enorm door gegroeid. Deze combinatie was voor mij een belangrijke. Bij mij gaat het niet om protocollen of ingewikkeldheden maar om werkelijk contact. Ik heb deze opleiding Cum Laude afgerond.
  • Psychosociale Basiskennis Con Amore Een praktijkgerichte opleiding op HBO-niveau, waarbij wetenschappelijke kennis wordt verrijkt met complementaire inzichten. Accreditatie CPION & SNRO. Certificaat behaald.
  • Kennis van de DSM4. Gevolgd bij het D.U.C.
  • Hupper. Bijscholingen op het gebied van Psycho-educatie, Psychologie, Psychiatrie, Psychosociale zorg.
  • Meerder colleges gevolgd en certificaten behaald via Hupper: Professioneel Hulpverlenen, Positieve Psychologie, Zelfcompassie
  • Dagtraining Praktijk gericht werken met Hooggevoeligheid bij Hooggevoelig heel gewoon
  • Schildensysteemcoach en opgenomen in het register van De Innerlijke familie
  • Gecertificeerd Buitentherapeut. Trainingen gevolgd bij de Buitenpsychologen 
  • Uiteraard houd ik mijn vakkennis bij en voldoe ik aan de eisen die de beroepsvereniging NFG aan mij stelt.
  • Ik maak gebruik van de volgende behandelmethodes: Gestalltherapie, Voice dialoque, Mindfullness, Bio energetica, Positieve Psychologie, Lichaamsgerichte therapie en de natuur wordt ook ingezet.
maaike-boersma-mijn-praktijkruimte

Mijn praktijk

De sessies vinden buiten plaats tussen Deventer en Zwolle of in mijn veilige,
fijne en lichte praktijkruimte in Olst.

Een frisse blik verruimt je toekomst

Laten we vrijblijvend contact maken en samen een kop koffie drinken