Over mij, Maaike Boersma

Wanneer stopt die twijfel om wel of niet te blijven een keer? Hoe moet ik verder nu ik heb besloten te willen scheiden? Wat als ik spijt krijg van m'n keuze? Wie ben ik zonder mijn ex partner en kinderen om mij heen? Hoe pak ik de regie terug over mijn leven? Zomaar een aantal vragen die kunnen opkomen.

Scheiden van je partner met wie je een gezin vormt, doe je niet zomaar. De weg om die keuze werkelijk te durven maken, is vaak lang en eenzaam. De twijfel kost je bakken met energie. En wanneer je de knoop uiteindelijk hebt doorgehakt, volgt er een rouwperiode die doorgaans onderschat wordt door de buitenwereld. Het losmaken van de hechtheid van een gezin, niet weten hoe verder te gaan, geen toekomst kunnen zien: Het kan ontzettend veel verdriet, angst en zorgen geven. Worstelen met schuldgevoelens naar je kinderen, je partner, familie en vrienden.. Het is pittig.

Mijn naam is Maaike. Lang heb ik geworsteld met de vraag: Mag ik mezelf toestaan mijn liefdesrelatie los te laten? Steevast was het antwoord: Nee. Totdat het mij begon op te breken. Het niet kloppende gevoel kon ik met mijn hoofd niet meer recht breien.

Met pijn in mijn hart hakte ik eindelijk de knoop door. Het begin van een periode van diepe rouw, intens verdriet en angsten en ook opluchting. Het aangaan van alles wat er in m'n gevoelswereld voorbij kwam heeft gezorgd voor waardevolle inzichten. Met als een van de belangrijkste: het onderscheiden van een gezinsrelatie en een liefdesrelatie. Door dit onderscheid werd er veel mogelijk. Ik kan nu zeggen dat ik na mijn scheiding een passende vorm heb gevonden voor een fijne gezinsrelatie. Want één ding is zeker: de vader van mijn kinderen blijft altijd in mijn leven. Mijn intentie is daarom op een vreedzame manier te blijven zoeken naar harmonie en balans. Dat lukt (en soms ook niet) door steeds weer vanuit verschillende perspectieven en vanuit verschillende lagen te kijken.

In sessies deel ik mijn opgedane inzichten. Niet om scheiden aan te moedigen, daar houd ik mij verre van, maar wel om jou door deze lastige fases heen te helpen en je nieuwe inzichten te geven. Want dat het je groei en bewustwording gaat opleveren, daar ben ik van overtuigd.

Naast ervaringsdeskundige, heb ik vele opleidingen, cursussen en trainingen gevolgd op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en afgestudeerd als holistisch therapeut. In mijn werkwijze combineer ik het intuïtieve met het analytische.

Laten we samen aan de slag gaan om jouw eigen authentieke pad te (her)vinden. Je kunt hier vrijblijvend contact met mij opnemen.

 

Opleidingen en accreditatie

 

  • Natuurfilosofie (Druiderij), meerjaarse cursus. (mee bezig, 2022-2024)
  • Jaartraining, medicine mornings - medicijnwielnumerologie/creatiewielnumerologie bij Loes en Frank Ruesink (mee bezig 2024)
  • Boswijk Instituut (4 jaar HBO niveau). Deze opleiding heeft mij niet alleen als psychosociaal en transpersoonlijk therapeut een stevige basis gegeven maar ook als mens ben ik er enorm door gegroeid. Deze combinatie was voor mij een belangrijke. Bij mij gaat het niet om protocollen of ingewikkeldheden maar om werkelijk contact. Ik heb deze opleiding Cum Laude afgerond.
  • Psychosociale Basiskennis Con Amore Een praktijkgerichte opleiding op HBO-niveau, waarbij wetenschappelijke kennis wordt verrijkt met complementaire inzichten. Accreditatie CPION & SNRO. Certificaat behaald.
  • Hupper. Bijscholingen op het gebied van Psycho-educatie, Psychologie, Psychiatrie, Psychosociale zorg.
  • Dagtraining Praktijk gericht werken met Hooggevoeligheid bij Hooggevoelig heel gewoon
  • Schildensysteemcoach en opgenomen in het register van De Innerlijke familie
  • Gecertificeerd Buitentherapeut. Trainingen gevolgd bij de Buitenpsychologen 
  • Trainingen bij Ik leer anders voor Beelddenkers

Ik werk op een holistische manier: hoofd, lichamelijke sensaties en ziel. De sessies werken daardoor verdiepend. Uiteraard speelt de natuur tijdens de sessies ook een grote rol.

Waar ben ik te vinden?

De sessies vinden plaats buiten in de natuur rondom Olst, Wijhe, Deventer en het buitengebied van Epe.

Een frisse blik verruimt je toekomst

Laten we vrijblijvend contact maken en samen een kop koffie drinken