Slider

Over mij, Maaike Boersma

Niets fijner dan werk te doen wat niet als werken voelt. Dat als vanzelf stroomt en waar je energie van krijgt, goed in bent en waar je talenten liggen. Ik voel mij een bevoorrecht mens. Zowel privé als in mijn werk. Niet dat ik dit altijd zo heb ervaren. Daar is bij mij een jarenlange zoektocht met ups and downs aan vooraf gegaan. Misschien herken je het wel: je teveel op de buitenwereld richten, aanpassen, het negeren van signalen in je lijf en alleen maar in je hoofd zitten, de kritische stemmetjes, het heeft mij lange tijd van mezelf af gehouden. Nu doe ik werk waar ik energie van krijg, plezier in heb en waar ik goed in ben. En dat gun ik jou ook!

Mijn werkervaringen, persoonlijke ontwikkeling en opleidingen hebben mij veel geleerd over mijzelf en de kennis en kunde die ik heb opgedaan zet ik nu in binnen mijn praktijk. Onderaan deze pagina lees je over mijn opleidingen.

De natuur is een rode draad in mijn leven. Ik kom van het platteland, hou van de geur van kuilvoer. Ik hou ook van koetjes en kalfjes, alhoewel ik in gesprekken liever de diepgang op zoek. Mijn doel is om de mensen die bij mij komen weer verbinding te laten maken met zijn of haar éigen kracht en energie. Terug naar de basis en vanuit rust weer kunnen voelen wat werkelijk kloppend is. Het werkt in alles door wanneer je jezelf beter begrijpt en keuzes durft te maken vanuit vertrouwen. Van binnen naar buiten. Daar geloof ik in. En daar kan ik je bij helpen. Zowel buiten in de natuur als binnen in mijn praktijk.

Ook kun je mij vragen voor het (creatief) meedenken over mogelijkheden binnen een bedrijf, praktijk, onderneming of stichting. Ik zie vaak dingen vooruit. Ik kan goed 'out of the box' denken, ben een snelle denker, vindingrijk en heb een probleemoplossend vermogen. Je kunt mij inzetten als denktank en het verzinnen van meer en betere ideeën. Contact mij gerust voor de mogelijkheden.

Naast mijn werk als therapeut, schrijf ik graag blogs  over bewustwording, ben ik vaak met mijn neus in een boek of in de natuur met mijn hond te vinden.

Heb ik je zo een beetje een beeld kunnen geven van mijzelf? Contact mij gerust als je meer wilt weten of voor een vrijblijvend en kosteloos telefonisch kennismakingsgesprek.

Hartelijke Groet,
Maaike

Opleidingen en accreditatie

 

 • Boswijk Instituut (4 jaar HBO). Deze opleiding heeft mij niet alleen als psychosociaal en transpersoonlijk therapeut een stevige basis gegeven maar ook als mens ben ik er enorm door gegroeid. Deze combinatie was voor mij een belangrijke. Bij mij gaat het niet om protocollen of ingewikkeldheden maar om werkelijk contact. Ik heb deze opleiding Cum Laude afgerond.
 • Psychosociale Basiskennis Con Amore Een praktijkgerichte opleiding op HBO-niveau, waarbij wetenschappelijke kennis wordt verrijkt met complementaire inzichten. Accreditatie CPION & SNRO. Certificaat behaald.
 • Kennis van de DSM4. Gevolgd bij het D.U.C.
 • Hupper. Bijscholingen op het gebied van Psycho-educatie, Psychologie, Psychiatrie, Psychosociale zorg.
 • Meerder colleges gevolgd en certificaten behaald via Hupper: Professioneel Hulpverlenen, Positieve Psychologie, Zelfcompassie
 • Dagtraining Praktijk gericht werken met Hooggevoeligheid bij Hooggevoelig heel gewoon
 • Schildensysteemcoach en opgenomen in het register van De Innerlijke familie
 • Business coaching bij Adinda Keizer, van Vind je Klant
 • Gecertificeerd Buitentherapeut. Trainingen gevolgd bij de Buitenpsychologen 
 • Trainingen bij Ik leer anders voor Beelddenkers
 • Uiteraard houd ik mijn vakkennis bij en houd ik regelmatig intervisies met collega therapeuten.
 • Ik maak gebruik van de volgende behandelmethodes: Gestaltherapie, Voice dialoque, Mindfullness, Bio energetica, Positieve Psychologie, Ervaringsgerichte en lichaamsgerichte therapie en de natuur wordt ook ingezet.
maaike-boersma-mijn-praktijkruimte

Mijn praktijk

De sessies vinden buiten plaats tussen Deventer en Zwolle of in mijn veilige,
fijne en lichte praktijkruimte in Olst.

Een frisse blik verruimt je toekomst

Laten we vrijblijvend contact maken en samen een kop koffie drinken