maaike-boersma-it-happens-offline

Over mij, Maaike Boersma

Niets fijner dan werk te doen wat niet als werken voelt. Dat als vanzelf stroomt en waar je energie van krijgt, goed in bent en waar je talenten liggen. Ik voel mij een bevoorrecht mens. Zowel privé als in mijn werk. Niet dat ik dit altijd zo heb ervaren. Daar is bij mij een jarenlange zoektocht met ups and downs aan vooraf gegaan. Misschien herken je het wel: je teveel op de buitenwereld richten, aanpassen, het negeren van signalen in je lijf en alleen maar in je hoofd zitten, de kritische stemmetjes, het heeft mij lange tijd van mezelf af gehouden. Nu doe ik werk waar ik energie van krijg, plezier in heb en waar ik goed in ben. En dat gun ik jou ook!

Mijn werkervaringen, persoonlijke ontwikkeling en opleidingen hebben mij veel geleerd over mijzelf en de kennis en kunde die ik heb opgedaan zet ik nu in. Onderaan deze pagina lees je over mijn opleidingen.

De natuur is een rode draad in mijn leven. Ik kom van het platteland, hou van de geur van kuilvoer. Ik hou ook van koetjes en kalfjes, alhoewel ik in gesprekken liever de diepgang op zoek. Mijn doel is om de mensen die bij mij komen weer verbinding te laten maken met zijn of haar éigen kracht en energie. Terug naar de basis en vanuit rust weer kunnen voelen wat werkelijk kloppend is. Het werkt in alles door wanneer je jezelf beter begrijpt en keuzes durft te maken vanuit vertrouwen. Van binnen naar buiten. Daar geloof ik in. En daar kan ik je bij helpen.

Wat mij in mijn werk echt blij maakt, is wanneer ik mee mag kijken met mensen die het gevoel hebben vast te lopen in hun bedrijf of praktijk of het coachen van mensen die iets voor zichzelf willen maar niet precies weten hoe en wat en inspiratie kunnen gebruiken. Maar ook coachen van mensen die net een bedrijf of praktijk zijn begonnen en daar (creatieve) ondersteuning, support en een luisterend oor kunnen gebruiken.

Doordat ik snel de vinger op de zere plek kan leggen, vindt er een verschuiving plaats in het zien, denken en voelen. Wanneer dat helder is, draag ik graag nieuwe ideeën aan en creëer ik mogelijkheden waar vast nog niet aan gedacht is.

Weet je waar ik nog meer van hou?

Van het bedenken en het opzetten van concepten/projecten. Zo heb ik de Puur & Anders Fair (een fair met bijzondere duurzame producten, c.a. 2500 bezoekers) bedacht en opgezet. Het project Vullen & Voeden (een gezonde kantine) heb ik in de benen gezet en een goed team om mij heen gecreëerd waardoor we veel konden bereiken. Bedacht ik Kiek(j)es bij Maaike en ging ik een samenwerking aan met Albelli. Ik gaf workshops in het maken van digitale fotoalbums en maakte deze albums voor klanten.

Ik hou ook van het mee mogen denken, goede vragen stellen en te luisteren naar wat er werkelijk gezegd wordt.

Ik hou ervan om te spelen met beeld door bijvoorbeeld sites te maken

Ik hou van schrijven over bewustwording (zie blogs)

Ik hou er van om in de natuur praktisch bezig te zijn (zoals ik doe bij Hoopheggen).

Ik hou er ook van als iets een kop en een staart heeft.

Ik hou van afwisseling en met verschillende dingen tegelijk bezig te zijn.

Ik hou ook van samenwerken. Samen werken aan iets moois en vernieuwends

Ik hou er van om boeken te lezen die ergens over gaan. (Zoals Eckhart Tolle, een nieuwe aarde)

Ik hou ook van mijn kippen en de eieren op een leuke en originele manier te verkopen.

Ik hou van lange wandelingen met mijn hond

En natuurlijk hou ik ook zielsveel van mijn man en kinderen

Genoeg om van te houden dus!

-Maaike

 

Jantine: Jouw subtiliteit, je gave om tegelijkertijd te luisteren en creatief te spuien zijn bijzonder.
(Brainstormsessie voor een stichting)

 

Opleidingen en accreditatie

 

 • Boswijk Instituut (4 jaar HBO). Deze opleiding heeft mij niet alleen als psychosociaal en transpersoonlijk therapeut een stevige basis gegeven maar ook als mens ben ik er enorm door gegroeid. Deze combinatie was voor mij een belangrijke. Bij mij gaat het niet om protocollen of ingewikkeldheden maar om werkelijk contact. Ik heb deze opleiding Cum Laude afgerond.
 • Psychosociale Basiskennis Con Amore Een praktijkgerichte opleiding op HBO-niveau, waarbij wetenschappelijke kennis wordt verrijkt met complementaire inzichten. Accreditatie CPION & SNRO. Certificaat behaald.
 • Kennis van de DSM4. Gevolgd bij het D.U.C.
 • Hupper. Bijscholingen op het gebied van Psycho-educatie, Psychologie, Psychiatrie, Psychosociale zorg.
 • Meerder colleges gevolgd en certificaten behaald via Hupper: Professioneel Hulpverlenen, Positieve Psychologie, Zelfcompassie
 • Dagtraining Praktijk gericht werken met Hooggevoeligheid bij Hooggevoelig heel gewoon
 • Schildensysteemcoach en opgenomen in het register van De Innerlijke familie
 • Business coaching bij Adinda Keizer, van Vind je Klant
 • Gecertificeerd Buitentherapeut. Trainingen gevolgd bij de Buitenpsychologen 
 • Trainingen bij Ik leer anders voor Beelddenkers
 • Aangesloten bij het C.A.T. collectief: beroepsvereniging voor alternatieve therapeuten
 • Uiteraard houd ik mijn vakkennis bij en houd ik regelmatig intervisies met collega therapeuten.
 • Ik maak gebruik van de volgende behandelmethodes: Gestaltherapie, Voice dialoque, Mindfullness, Bio energetica, Positieve Psychologie, Ervaringsgerichte en lichaamsgerichte therapie en de natuur wordt ook ingezet.

Waar ben ik te vinden?

De sessies vinden op locatie of buiten in de natuur plaats tussen Deventer en Zwolle.

Een frisse blik verruimt je toekomst

Laten we vrijblijvend contact maken en samen een kop koffie drinken