Slider

Talk & Process

Verdieping, groei en ontwikkeling (5 sessies)

 

Ieder mens loopt vroeg of laat tegen problemen aan. Vaak kunnen we deze problemen zelf oplossen maar soms lukt dit gewoon niet. Uit eigen ervaring weet ik wat voor een opluchting het geeft en inzichten het oplevert om problemen te kunnen delen waar je, vaak al lang, mee worstelt. Een client vertelde tijdens een sessie over een ‘kistje’ vol nare herinneringen dat hij dacht goed afgesloten en ver weggestopt te hebben en de sleutel er van te hebben weggegooid. Hij wilde het vergeten. Toch kon hij niet om het kistje heen, het moest, weliswaar jaren later, toch geopend worden om de pijn van toen onder ogen te zien. Onder mijn begeleiding hebben we stap voor stap het ‘kistje’ geopend. Daardoor kon de pijn en het verdriet de aandacht krijgen die het verdiende. Door het er laten zijn was er geen afsluiting meer nodig maar in plaats daarvan had er heling plaatsgevonden. Er ontstond ruimte, gevoel van opluchting en inzicht. Tegen cliënten zeg ik ook altijd dat ik geen pleisters plak maar juist de ‘wond’ tot in de kern bekijk, zodat het werkelijk kan helen.

Aan de slag

In mijn praktijk gaan we aan de slag met dat waar je over piekert. Ik werk als ervaringsgericht psychosociaal therapeut. Dit betekent dat we niet alleen maar praten óver het probleem maar we gaan terug naar de ervaring. Vaak ligt de kern van het probleem in het verleden maar ben je je daar helemaal niet zo bewust van. Je lijf onthoudt echter wel alles. Deze manier van werken zorgt er voor dat je de weg naar binnen kunt afleggen, tot inzicht komt oftewel bewust wordt van het ontstaan van jouw probleem. Hierdoor zul je met meer rust in je lijf en hoofd, een nieuwe verfrissende blik en een opgelucht gevoel de buitenwereld weer in stappen en weet je beter je eigen grenzen aan te geven. Met name mensen uit de zorg en dienstverlenende sector en mensen die zich herkennen in Hoog sensitiviteit weten de weg naar mijn praktijk goed te vinden.

Irma: “Om zelf hulp te gaan zoeken was voor mij een grote stap, helemaal om nu als hulpverlener aan
de andere kant te staan. Echter de aandacht en rust die Maaike, meteen vanaf het begin, gaf voelde heel
warm. Mijn verdriet werd van verschillende kanten benaderd, waardoor ik uiteindelijk meer begrip en grip kreeg op mijn eigen situatie. Ik vond het prettig dat Maaike mij de ruimte gaf om zelf mijn grenzen te bewaken,
zelf kon beslissen hoever ik met mezelf wilde gaan.”

Doordat ik breed ben opgeleid kan ik uit verschillende behandeltechnieken kiezen. Op basis van mijn kennis, ervaring, scherp waarnemend vermogen en intuïtie, kies ik voor de behandeling die het meest bij jou aansluit. Voel je dat het tijd wordt voor jouw eigen ontwikkeling en dat je dat niet meer alleen wilt doen? De eerste stap kun je nu nemen. Neem daarvoor vrijblijvend contact met mij op.

Wat kun je verwachten:

 • 1 op 1 sessies
 • vijf sessies van 60-90 minuten per sessie
 • Professionele begeleiding
 • Intakegesprek
 • Verdiepingswerk waar we op zoek gaan naar de kern van jouw struggles
 • Bewust worden van waarom je doet zoals je doet en altijd hebt gedaan
 • Bewust worden van jou en je omgeving
 • Inzicht in jouw belemmerende overtuigingen
 • Inzicht in jouw patronen
 • Leren weer vanuit je gevoel te leven ipv hoofd d.m.v. ervaringsgerichte oefeningen
 • Mogelijkheid om vragen te stellen via mail, telefoon tussen de sessies door
 • Uiteraard een kop koffie, thee of water
 • Mogelijkheid om sessies per keer te betalen ipv één keer

Tarief

€ 400,-- euro (5 sessies)
Neem vrijblijvend contact met mij op.

Resultaat

Na deze sessies, die vrij intensief zijn en to the point, weet je beter wie je bent, heb je inzicht in dat wat speelt in jou, waar je voor staat en wat bij jou past (en wat niet). Je voelt je gesteund en gesterkt. Daarnaast ben je bewust van jouw valkuilen waardoor je er minder lang in blijft hangen. Je hebt meer contact met je gevoel en je grenzen. Nee zeggen is nu ineens ook een antwoord die je zomaar durft uit te spreken! Je durft zelf meer initiatief te nemen omdat je sterker in je schoenen staat.

Deel dit bericht via