Slider

Talk & Process

Verdieping, groei en ontwikkeling

 

Ieder mens loopt vroeg of laat tegen problemen aan waardoor je niet lekker in je vel kan komen te zitten en vast kunt lopen. Je ervaart emotionele of (vage) lichamelijke klachten. Bewustworden van oude patronen en loslaten van wat je niet meer nodig hebt, is waar ik je mee kan helpen. Problemen waar je in het hier en nu tegen aan kan lopen zijn bijvoorbeeld: relatieproblemen, het gevoel vaak over je grenzen heen gaan, energieloos of zelfs opgebrand voelen, stress gerelateerde klachten, problemen op je werk, moeilijk balans kunnen vinden tussen privé en werk, onvrede of onrust in je lijf en hoofd ervaren, etcetera. Ook uit eigen ervaring weet ik wat voor een opluchting het geeft en inzichten het oplevert om dat waar je mee worstelt te kunnen delen. Er ontstaat niet alleen ruimte in je hoofd maar ook in je lijf. Wanneer je nieuwe stappen wilt zetten in je persoonlijke ontwikkeling maar je weet niet precies hoe, ben je bij mij ook aan het juiste adres.

Aan de slag

Buiten in de natuur of in mijn praktijk gaan we aan de slag met dat waar je mee worstelt. Ik werk als ervaringsgericht psychosociaal therapeut. Dit betekent dat we niet alleen maar praten óver het probleem, het analyseren en oplossen, dat is mijn inziens niet duurzaam, maar we gaan terug naar de ervaring. Vaak ligt de kern van het probleem in het verleden maar ben je je daar helemaal niet zo bewust van. Je lijf onthoudt echter wel alles in de zin van: opgeslagen (oude) emoties, sensaties en ervaringen. Door dit te doorvoelen, kom je tot nieuwe inzichten. Je kunt oude overtuigingen loslaten en je manier van kijken, denken en voelen zal hierdoor veranderen. Deze manier van werken zorgt er voor dat je de weg naar binnen kunt afleggen, tot inzicht komt oftewel bewust wordt van het ontstaan van hetgeen waar je mee worstelt. Hierdoor zul je met meer rust in je lijf en hoofd, een nieuwe verfrissende blik en een opgelucht gevoel de buitenwereld weer in stappen en weet je beter je eigen grenzen aan te geven.

Irma: “Om zelf hulp te gaan zoeken was voor mij een grote stap, helemaal om nu als hulpverlener aan
de andere kant te staan. Echter de aandacht en rust die Maaike, meteen vanaf het begin, gaf voelde heel
warm. Mijn verdriet werd van verschillende kanten benaderd, waardoor ik uiteindelijk meer begrip en grip kreeg op mijn eigen situatie. Ik vond het prettig dat Maaike mij de ruimte gaf om zelf mijn grenzen te bewaken,
zelf kon beslissen hoever ik met mezelf wilde gaan.”

Doordat ik breed ben opgeleid kan ik uit verschillende behandeltechnieken kiezen. Op basis van mijn kennis, ervaring, scherp waarnemend vermogen en intuïtie, kies ik voor de behandeling die het meest bij jou aansluit. Voel je dat het tijd wordt voor jouw eigen ontwikkeling en dat je dat niet meer alleen wilt doen? De eerste stap kun je nu nemen. Neem daarvoor vrijblijvend contact met mij op.

Wat kun je verwachten:

 • 1 op 1 sessies
 • 60-90 minuten per sessie
 • Professionele begeleiding
 • Intakegesprek
 • Verdiepingswerk waar we op zoek gaan naar de kern van jouw struggles
 • Bewust worden van waarom je doet zoals je doet en altijd hebt gedaan
 • Bewust worden van jou en je omgeving
 • Inzicht in jouw belemmerende overtuigingen
 • Inzicht in jouw patronen
 • Leren weer vanuit je gevoel te leven ipv hoofd d.m.v. ervaringsgerichte oefeningen
 • Mogelijkheid om vragen te stellen via mail, telefoon tussen de sessies door
 • Uiteraard een kop koffie, thee of water

Resultaat

Na deze sessies, die vrij intensief zijn, weet je beter wie je bent, heb je inzicht in dat wat speelt in jou, waar je voor staat en wat bij jou past (en wat niet). Je voelt je gesteund en gesterkt. Daarnaast ben je bewust van jouw valkuilen waardoor je er minder lang in blijft hangen. Je hebt meer contact met je gevoel en je grenzen. Nee zeggen is nu ineens ook een antwoord die je zomaar durft uit te spreken! Je durft zelf meer initiatief te nemen omdat je sterker in je schoenen staat. Het aantal sessies is afhankelijk van je hulpvraag. Meestal worden er 5 tot 8 sessies gepland.

Deel dit bericht via