Slider

Talk & Process

Verdieping, groei en ontwikkeling

Bewustwording

Ieder mens loopt vroeg of laat tegen problemen aan waardoor je niet lekker in je vel kan komen te zitten, je even niet meer weet hoe nu verder en daardoor vast kunt komen te lopen. Je ervaart emotionele of (vage) lichamelijke klachten. Bewust worden van oude patronen en loslaten van wat je niet meer nodig hebt, is waar ik je mee kan helpen. Problemen waar je in het hier en nu tegen aan kan lopen zijn bijvoorbeeld: relatieproblemen, het gevoel vaak over je grenzen heen gaan, energieloos of zelfs opgebrand voelen, stress gerelateerde klachten, problemen op je werk, moeilijk balans kunnen vinden tussen privé en werk, onvrede of onrust in je lijf en hoofd ervaren, et cetera. Ook uit eigen ervaring weet ik wat voor een opluchting het geeft en inzichten het oplevert om met dat waar je mee worstelt aan de slag te gaan. Er ontstaat niet alleen ruimte in je hoofd maar ook in je lijf.

Aan de slag

Buiten in de natuur of in mijn praktijk gaan we aan de slag met dat waar je mee worstelt. Ik ben onder andere opgeleid als ervaringsgericht therapeut en buitentherapeut. Dit betekent dat we niet alleen maar praten óver het probleem, het analyseren en oplossen, dat is mijn inziens niet duurzaam, maar we gaan terug naar de ervaring. Vaak heeft de kern van het probleem waar je in het hier en nu tegen aanloopt te maken met een link uit het verleden, maar ben je je daar helemaal niet zo bewust van. Je lijf onthoudt echter wel alles in de zin van: opgeslagen (oude) emoties, sensaties en ervaringen. Door hier bewust van te worden en dit te doorvoelen, kom je tot nieuwe inzichten. Je kunt oude overtuigingen loslaten en je manier van kijken, denken en voelen zal hierdoor veranderen. Hierdoor zul je met meer rust in je lijf en hoofd, een nieuwe verfrissende blik en een opgelucht gevoel de buitenwereld weer in stappen en weet je beter je eigen grenzen aan te geven.

Irma: “Om zelf hulp te gaan zoeken was voor mij een grote stap, helemaal om nu als hulpverlener aan
de andere kant te staan. Echter de aandacht en rust die Maaike, meteen vanaf het begin, gaf voelde heel
warm. Mijn verdriet werd van verschillende kanten benaderd, waardoor ik uiteindelijk meer begrip en grip kreeg op mijn eigen situatie. Ik vond het prettig dat Maaike mij de ruimte gaf om zelf mijn grenzen te bewaken,
zelf kon beslissen hoever ik met mezelf wilde gaan.”
Lees hier recensies van andere cliënten.

Op basis van jouw coaching vraag stel ik een passend coaching traject samen. Je kunt zelf kiezen of je een dagdeel aan de slag wilt of dat een losse sessie per 2 weken beter bij je past.

Voel je dat het tijd wordt voor jouw eigen ontwikkeling en dat je dat niet meer alleen wilt doen? De eerste stap kun je nu nemen. Neem daarvoor vrijblijvend contact met mij op.