maaike-boersma-Investering

Recensies Maaike Boersma

Walk & Talk

Ingrid: ‘Bij Maaike kwam ik doordat er veel dingen tegelijkertijd in mijn leven speelden die ik niet meer kon overzien. Mijn emmer was vol. Hierdoor stond ik niet meer sterk in mijn schoenen en was snel emotioneel. Maaike heeft mij geholpen om sterker in mijn schoenen te komen staan. We hebben oefeningen gedaan om situaties anders aan te pakken en ik heb inzichten gekregen. Dat heeft mij wat lucht gegeven. Maaike stelde goede vragen waardoor we in een diepere laag kwamen. Hele fijne gesprekken gehad! Nogmaals bedankt dat je mij veel geleerd hebt en wie weet tot ziens!’ maart ’24

 

Walk & Talk

Erika: ‘Na mijn scheiding liep ik vast in mijn proces van rouw en de zoektocht naar mijzelf. Het walk-en-talk traject met Maaike heb ik ervaren als een helpende hand en steun in de rug. Gesprekken die nieuwe inzichten gaven, soms een spiegel, soms een handreiking. Het loskoppelen van de voorbije liefdesrelatie en de blijvende gezinsrelatie heeft hierin veel rust gegeven. Met langzame pas, vertragen, en kijken naar wat er is. Voor nu een kleine pauze, maar ik kom nog terug.‘ jan 2024

Walk and Talk

Ronny: ‘Met een aantal concrete vragen als startpunt hebben de gesprekken met Maaike mij verder geholpen om niet altijd in vaste reacties en patronen terug te vallen en om initiatieven te nemen dingen anders te doen. Voor mij vaak confronterend, maar altijd constructief en prettig heb ik veel meer inzicht gekregen welke onderliggende ervaringen en gevoelens tot bepaalde reacties en gedragingen komen en heb ik veel meer handvatten om hier op een veel betere manier mee om te gaan.’ Jan.2024

Walk & Talk

Rita: ‘Dank je wel voor je hulp en begeleiding. Mede dankzij jou is de mist weer opgetrokken.’

Walk & Vision

Coen:Als 40-jarige programmeur zijnde ben ik gewend om erg in mijn eigen hoofd te zitten. Toen ik op een gegeven moment tot de constatering kwam dat ik in een midlife crisis zit, heeft Maaike mij geholpen om mijn bewustzijn meer naar buiten toe te richten om minder te malen en meer mentale rust te vinden. Dit is een proces en niet een kwaaltje dat in 1 sessie of 1 week magischerwijs opgelost is, zoals ook voorafgaand duidelijk gecommuniceerd door Maaike. Tijdens onze Walk & Vision sessie heeft Maaike mij laten zien hoe ik dit zou kunnen aanpakken. Het was een waardevolle sessie, zeker voor iemand als ondergetekende die niet gewend is om zijn emoties bewust een plekje te geven.

Walk & Talk

Nieke: ‘Ik was vastgelopen in werk/privé en mijzelf kwijt toen ik bij Maaike kwam. Ik moest best even over een drempel heen maar door Maaike haar rustige, ongedwongen, warme en open houding voelde ik mij al snel vrij en vooral veilig om te delen. Vele inzichten heeft zij mij kunnen geven door eerst naar de kern te gaan en vanuit daar verder te werken. Door ontspanningsoefeningen, wandelen in de natuur, de juiste en scherpe vragen van Maaike ben ik weer terug bij mijn gevoel gekomen en zit ik minder vast in gedachten. Je krijgt door de fijne coaching van Maaike zelf inzichten en tips waar je gelijk wat mee kan. Terug bij je gevoel komen, patronen doorbreken en jezelf omarmen. Maaike liet mij bepalen op welk tempo dit gebeurde. Ik heb alle sessies als heel prettig ervaren, voel mij lichter en kom graag terug bij Maaike voor ‘onderhoudsgesprekjes.’’

Walk & Talk traject

Nicolet: Maaike is een fijne gesprekspartner: alles is al wandelend te bespreken.

Anita: Door de sessies met Maaike heb ik meer inzicht in mezelf gekregen, zij houdt je een spiegel voor, en doorziet waar bepaald gedrag vandaan komt. Hierdoor werd ik mij meer bewust van wat ik graag anders wil gaan doen. Ze geeft waardevolle tips om meer vanuit je gevoel te leven, en niet alles maar met het verstand te willen beredeneren. Daarnaast vond ik het fijn om buiten in de natuur te zijn, en de wandelingen zijn lekker ongedwongen.

Joke Sanders: Na in korte tijd een aantal mensen verloren te hebben kon ik even niet meer verder. Ik heb Maaike gebeld en om hulp gevraagd. In vijf sessies ben ik weer bij mijn gevoel terechtgekomen.
Heb ik veel geleerd en begrepen waar mijn knelpunten zaten. Eigenlijk onvoorstelbaar dat ik in zo’n korte tijd mijn gedachten en gevoelens weer op een rijtje heb.
Maaike heeft de gave om goed te luisteren en je liefdevol laat omdenken. Een fijne jonge vrouw die mij goed geholpen heeft. Een kopje koffie of thee in de camper voorafgaand aan het wandelen maakt een sessie extra prettig. Ik kan weer verder.

Walk & Vision

Renate Lucassen, therapeut en pionier bij Bodytolk: Ik heb Maaike leren kennen als een warme doortastende en scherp luisterende sparringspartner bij de business vragen die ik had. Ze weet heel snel de kern te raken en haalt boven water waar het echt om gaat. Ondernemen gaat immers niet alleen om visie of doelen maar vooral om hoe je erin staat met je hart. Door contact te maken met je gevoel en dieperliggende drijfveren wordt het eenvoudig om de volgende stap te zetten. Maaike kan dit als geen ander!

Walk & Talk

Jantine: Jouw subtiliteit, je gave om tegelijkertijd te luisteren en creatief te spuien zijn bijzonder.
(Brainstormsessie voor een stichting)

Talk & Process

Marloe: Ik heb een 5 tal gesprekken met Maaike gehad en als ik terugkijk, blijf ik zo blij met het resultaat dat ik nog steeds ervaar: een gevoel van vrijheid door onder andere het verwerken van jeugdervaringen en door het verlaten van aannames in contacten. Ik kan beter bij mezelf (en gevoelens) blijven. Maaike heeft me geholpen door te spiegelen, vragen te stellen (bij de thema’s waarvan ze goed zag dat die voor mij van belang waren) die mij weer verder op weg hebben geholpen. De vraag: “wat gebeurt er nu”? naar aanleiding van lichamelijke reacties, was een opmaat om zelf beter te voelen. Het contact met haar was veilig en goed. Ik heb een “APK” afgesproken om mijn thema’s weer te bespreken. Ik wil heel graag mij vrijheid behouden! Het was een waardevol proces met een deskundige en betrokken coach.

Talk & Process

Carla ten Velde, collega therapeut : Maaike Boersma is een gedreven therapeut. Samen hebben wij de opleiding Transpersoonlijke Psychotherapie aan het Boswijk Instituut gevolgd. Nog steeds hebben wij intervisiemomenten waarin zij blijk geeft van een groot invoelingsvermogen en een directe aanpak met veel compassie en humor.
Ben je op zoek naar een therapeut die jou helpt om meer inzicht te krijgen in situaties waarin je vast loopt, dan ben je bij Maaike aan het juiste adres.

Walk & Talk

Kees : Leuk en confronterend, dat is hoe ik terugkijk op de walk & talk die we hebben gedaan. Maaike houdt op een sympathieke manier een spiegel voor. Ze stelt prikkelende vragen over wat je ziet en gaat samen op zoek naar hoe dat is ontstaan. Dankjewel daarvoor!

Talk & Process

Laurian: Maaike is een lieve warme zeer vakkundige vrouw waarbij ik mij zeer op mijn gemak voelde.
Ik heb inzichten gekregen hoe ik voor mijzelf op kan komen.
Dankzij haar heb ik dingen gedurfd die ik voorheen echt niet durfde of kon.
Dikke pluim voor Maaike!!!

Walk & Talk

Marian: Ik heb een mooie walk en talk gehad om op en in mijn eigen levensverhaal te komen. Maaike heeft een groot luisterend oor zonder oordeel.
Is scherp en fijngevoelig. Is scherp en fijngevoelig.Dank voor dat wat ik heb opgelost bij mezelf.
Een soms nog onwerkelijk gevoel, maar er is een heel ontspannen en tevreden gevoel ontstaan. Dank.

Walk & Talk

Judith: “Het is heel fijn om eens met iemand te praten over wat je allemaal bezig houdt. Iemand die niet oordeelt en niet té emotioneel betrokken is. Maaike is objectief en stelt goede vragen die je een spiegel voor houden. Je wordt je bewust van je eigen denkpatronen en aannames. Maaike leert je om milder naar jezelf te zijn en dingen anders te bekijken. De Walk & Talk is echt een fijn moment voor jezelf. “

Walk & Talk

Marit: Erg prettig om tijdens een wandeling in de natuur in gesprek te gaan met Maaike!

Walk & Talk

Karien: Een heel verhelderend gesprek gehad. Maaike heeft aan een half woord genoeg en geeft goede feedback. Ze is een prettig en vriendelijk persoon. Absoluut een aanrader!

Walk & Vision

Anita: Kundig, goed luisterend oor, empathisch

Walk & Talk

Annet: Maaike kan heel goed luisteren en de juiste vragen stellen. Fijne gesprekspartner voor het moment met een warme persoonlijkheid.

Naomi

Naomi: ‘Ik voelde mij veilig om mijn verhaal te doen. Maaike nam de tijd, stelde goede vragen en maakte mij bewust van zaken. Met meer inzicht ging ik weg. Bedankt.’

Lydia

Lydia: ‘Ik voelde mij meteen op mijn gemak bij Maaike. Je krijgt van mij een dikke 10.

Walk & Vision

Inge: ‘Een hele prettig ochtend gehad, waarin ik inzicht heb gekregen in mijn eigen patronen’

Ellen:

Ellen: “Bijzonder! In een ongedwongen sfeer eens goed naar mezelf kijken… Wat is
nou écht voor mij belangrijk. Wat maakt mij blij. Aanrader voor iedereen!”

Joyce:

Joyce: “Goed om even stil te staan bij het thema: wat geeft mij energie. Tijdens het visionboard maken was het leuk om te
ontdekken dat er nog veel meer dingen zijn waar je energie van krijgt, waar je in eerste instantie niet aan
gedacht had. Een aanrader voor mensen die meer inzicht in zichtzelf willen krijgen.Gewoon een keer doen! Aanrader!”

Laura:

Laura: “Een ochtend voor mijzelf en stil staan bij wat voor mij belangrijk is en dit in een warme, vertrouwde omgeving. Een aanrader voor diegene die ook wel eens stil wil staan in de
hectiek van alle dag en zo wellicht nieuwe inzichten op te doen. Complimenten voor Maaike; zij
doet dit heel professioneel en vol aandacht.”

Ineke Harmens:

Ineke Harmens: “Door de stap te nemen naar Maaike te gaan om te onderzoeken waarom ik ben wie ik
ben is er een wereld voor me opengegaan. De wereld van mijn IK.Stap voor stap ontdekken waarom ik doe
wat ik doe, denk wat ik denk en voel wat ik voel………Maaike heeft me geholpen mijn IK laagje voor laagje
af te pellen om zo tot de kern te komen.Een kern die er was omringd door schillen die opgebouwd zijn
door het verleden en vaak ongewenst waren.De kern is een prachtig uitgangspunt om nieuwe schilletjes
te vormen. Maar de schilletjes vorm ik deze keer zelf.Het zijn schilletjes die bij mijn IK passen.Dank je wel
Maaike, ik heb veel geleerd door jou en daar kan ik mee verder.”

Irma:

Irma: “Om zelf hulp te gaan zoeken was voor mij een grote stap, helemaal om nu als hulpverlener aan
de andere kant te staan. Echter de aandacht en rust die Maaike, meteen vanaf het begin, gaf voelde heel
warm. Mijn verdriet werd van verschillende kanten benaderd, waardoor ik uiteindelijk meer begrip en grip
kreeg op mijn eigen situatie. Ik vond het prettig dat Maaike mij de ruimte gaf om zelf mijn grenzen te bewaken,
zelf kon beslissen hoever ik met mezelf wilde gaan.”

Yvette:

Yvette: “Maaike heeft met haar zuivere inzicht en innerlijke rust geholpen om te voelen wat er is. Haar respect
en liefdevolle benadering heeft mij geholpen om te kijken naar wat er pijn doet. Hiervoor heb ik antwoorden
gekregen over hoe ik verder kan en wat voor mij de juiste weg is. Dank lieve Maaike, ik hoop dat
je vele kan helpen zoals je dat bij mij hebt gedaan.”

Mirjam:

Mirjam: “Wat ik geleerd heb tijdens het visionboard maken, is dat ik de regels bepaal, en wat ik nodig heb voor geluk.
Dat kan voor iedereen anders zijn. En de zin: Wacht niet op een mooie dag, maar maak er zelf één!!, deze
geldt ook voor mij.”

Marleen:

Marleen: “Deze workshop, gegeven in een fijne, gezellige en ongedwongen sfeer, heeft ervoor gezorgd dat
ik, in de hectiek van alle dag, weer even stil heb gestaan bij dat wat voor mij belangrijk is. Het bracht me
weer even terug bij wie ik ben en wie ik wil zijn.”

Mevr. K. Hilgers:

Mevr. K. Hilgers: “De warmte en openheid die Maaike uitstraalt heeft er toe geleid dat ik uiteindelijk durfde
vertellen waar ik allemaal tegenaan liep in mijn leven. Ik voelde mij gehoord, begrepen en ook ondersteund.
Door therapie bij Maaike te volgen, heb ik ieuwe inzichten in mezelf gekregen waar ik van tevoren
geen weet van had.”

Connie:

Connie: “Ik heb dit als een positieve en creatieve ik ontdekking ervaren. En nu is er elke dag wel
iets wat voorbijkomt en wat mij hier aan herinnert.”

Cobien:

Cobien: “Maaike is een deskundige vakvrouw. Zij heeft mij de ruimte en de veiligheid geboden om te werken
aan mijn blokkades en worstelingen. Met geduld en vertrouwen nodigde zij mij uit om datgeen te uitten
waar ik mee worstelde. Zij is er met liefdevolle aandacht ook waar het heftig werd. Ik heb inzicht mogen
krijgen in mijn patronen en mede daardoor voel ik mij veel lichter en levenslustiger.”

Lea:

Lea: “Maaike heeft mij geholpen om door mijn emoties heen weer bij mezelf te komen, patronen te herkennen
en met meer begrip en liefde naar anderen én mezelf te kijken. Daardoor is er weer rust en ruimte
gekomen om me bezig te houden met de mooie en fijne dingen van het leven.”

Lucienne:

Lucienne: “Deze workshop heeft mij doen stil staan bij iets wat mij blij maakt en waar ik positieve energie
uithaal. Gewoon eens NEE zeggen tegen iemand, zodat ik even de tijd kan nemen om tot mezelf te komen”.

Henk:

Henk: “Met veel vragen kwam ik bij Maaike. Best lastig om jezelf prijs te geven maar met een prettige manier kwam ik steeds dieper en dichter bij de antwoorden en/of acceptaties. Maaike is een prettige persoon waar je je direct thuis voelt.Ze neemt alle tijd en ik heb echt gemerkt dat na afloop van een sessie ik weer een stap had gemaakt. Maaike bedankt.”