Dit is niet zomaar een e-book.

Zo bijzonder om te zien dat mijn e-book Reis door het spreekwoordelijk lichaam nog steeds door Nederland heen gaat en zelfs over de grens. Ook in Belgie is het ontdekt! Spreekwoorden en gezegden zijn natuurlijk ook niet zomaar ontstaan. Er schuilt een wijsheid in die vertelt wil worden en zorgt voor een verdieping in jezelf.
En die verdiepingsslag heb ik in dit boek verwerkt. Dit omdat ik het zelf zo boeiend vond om erachter te komen hoe veelzeggend ze zijn. En ook omdat ik op een holistische manier kijk naar de verbinding tussen lichaam, hoofd en ziel, sluiten de spreekwoorden en gezegden, welke allemaal lijfgerelateerd zijn, mooi aan. Daarnaast laat ik je natuurlijk ook zelf ervaren wat het spreekwoord of het gezegde voor jou betekent door middel van reflectievragen. Zo kom je ook bij jezelf een laagje dieper en word je meer bewuster van jezelf.

Een aantal spreekwoorden en gezegden die in het boek voorkomen zijn: De benen nemen, door de knieen gaan, je gal spuwen, op je tenen lopen, met de mond vol tanden staan, de keel uithangen, je borst nat maken, je hart uitstorten, met je ziel onder de arm lopen, iemand op de huid zitten, uit je vel springen, kop in het zand steken, met de billen bloot gaan. Ik noem er maar een paar, want er zijn er meer dan tachtig. Ook heb ik het persoonlijk gemaakt door ook mijn eigen struggels erin te verwerken. Zo schrijf ik wat het met mij doet als ik voor een groep sta en mijn hart in mijn keel voel bonzen of wanneer ik op m’n achterste benen kan gaan staan.

Kortom: een boek dat je laat nadenken, voelen en bewuster maakt. Ga je ook mee op ontdekkingsreis? Je kunt het HIER bestellen.

Groet, Maaike

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *