Ik zat opgesloten in mijn hoofdkantoor

Zo, zit je weer in je HOOFDkantoor? Als ik mij daar begeef, heb ik het gevoel dat ik ook echt mijn lippen aan het bewegen ben, omdat ik hele gesprekken zit te voeren in mijn hoofd. Ken je dat?

Het hoofd krijgt zo’n 60.000 gedachten per dag voorgeschoteld en veel van die gedachten nemen we veel te serieus waardoor er verhalen ontstaan. Vaak verhalen die gaan over het verleden (als, dan) of de toekomst (wat als).

Zo konden mijn gedachten over twijfel over mijn relatie mij full time in het hoofdkantoor zetten, terwijl ik echt nog wel andere bezigheden te doen had. Het kostte mij bakken met energie. Ik zag er elke dag een rimpel door toegevoegd worden aan mijn gezicht. Wel of niet. Wat, als. Als, dan.

Spuugzat werd ik ervan. Want hoe ik ook probeerde die gedachten weg te duwen, toch popte ze steeds weer op. Ik ging daarom afleiding zoeken, mijn blik naar buiten verplaatsen. Ik ging mij richten op de kinderen, ik ging enorm veel hulpboeken lezen, mijn telefoon werd één van mijn beste vriendinnen en zorgde ervoor dat ik een groot deel van mijn levenstijd scrollend door het leven ging.

Totdat ik mijn gevoelens onder de twijfel serieus ging nemen en daar naar toe ging bewegen. Want wat wilde die mij eigenlijk echt vertellen? Wat voelde er niet goed? Wat wilde ik eigenlijk echt?  Ik ging het ín mijzelf uitzoeken, in plaats van buiten mijzelf.

En dat is een spannende ontdekkingstocht, want eenmaal bewust, nooit meer onbewust.

Eén ding wist ik wel. Ik wil leven en niet alleen maar het gevoel te hebben te bestaan. Ik wilde niet meer die ontevredenheid en onrust ervaren en op de automatische piloot leven. Dat kon niet de bedoeling zijn. Dus volgde er gesprekken met mezelf, met de ander, met een professionele derde. En werd mij het steeds duidelijker waar ik naar toe wilde bewegen. Wat voor mij wel en niet meer klopte van binnen.

Durven is je evenwicht verliezen, niet durven is jezelf verliezen.

Ik durfde het aan. En ik verloor mijn evenwicht, maar werd daardoor meer mezelf. Ik ging door alle gevoelens heen, hakte knopen door en leerde vertrouwen op mijn intuïtie. Makkelijk? Nee, zeker niet. Noodzakelijk? Jazeker. Want mijn verlangen is om datgeen te doen wat kloppend is voor mij van binnen, dat ik mij vrij voel en de meest eerlijke versie ben van mezelf. Dan ben ik dat namelijk ook voor de ander.

Die twijfel was er niet voor niets. Het heeft mij gebracht waar ik nu sta.

En dat gun ik jou ook: dat jij een kloppend gevoel krijgt van binnenuit. Dat je werkelijk gaat doen wat je hebt te doen. Niet vanuit je hoofd, maar vanuit je lijf. En daar help ik jou graag bij.

Plan HIER je kennismakingsgesprek.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *