Bestaan of leven?

Bestaan of leven?

Dit is misschien een vraag waar je even over moet nadenken: ben je aan het bestaan of aan het leven? Oftewel: Doe je wat er van je gevraagd wordt, leef je op de automatische piloot, hoe het hoort en maak je vooral keuzes op basis van wat een ander denkt dat goed voor je is of doe je daadwerkelijk hetgeen waar je hart een sprongetje van maakt en waarvan je voelt dat dat werkelijk bij je past van binnenuit? Of dit nu gaat over je werk, relatie, hobby’s, reizen, de mensen met wie je omgaat, dat maakt niet uit.

Vaak laten we ons leiden door onze eigen, vaak kritische, gedachtegangen. De kritische stemmetjes die je vasthouden op een plek die wellicht niet (meer) dienend is voor je. Ik ken het zelf ook maar al te goed. Het inhouden van verlangens en impulsen, omdat het te spannend voelt of te ingewikkeld om naar buiten te brengen en te gaan doen, maakt dat je je jarenlang in kunt houden. En dat stagneert je levensvreugde en spontaniteit.
Je creëert daarmee eigenlijk je eigen gevangenis.

Onderliggende reden daarvan kunnen zijn: angst voor afwijzing, angst voor onbegrip van je omgeving, angst voor een verkeerde keuze, et cetera. Allemaal angsten die eigenlijk nergens op gebaseerd zijn, omdat ze in de toekomst liggen of omdat je ooit een ervaring hebt opgedaan die zo pijnlijk was dat je (onbewust) besloten hebt: dit nooit meer en dus gebaseerd is op een oude ervaring. Het gaat in ieder geval niet over het hier en nu.

Maar het is niet de bedoeling om jezelf tegen te houden om vrijuit te leven. Dan besta je namelijk alleen maar. Je bent hier gekomen om ervaringen op te doen, om te leren, te spelen, te doen waar je blij van wordt, wat je energie geeft en waar je van gaat stralen. Dan leef je werkelijk.

Hoe is dat bij jou? Wat voel je als je dit leest?

Als er nu iets in je geraakt wordt, dan weet je eigenlijk al wel dat je nog niet voluit je verlangens leeft. Dat je misschien voor een deel in een keurslijf zit. Hoe zou het zijn om jezelf daaruit te bevrijden?

Een eerste stap dat je kan helpen daar naar toe te bewegen is, en daar nodig ik je van harte voor uit, de workshop Visionboard maken in de natuur. We gaan 2,5 uur lang aan de slag om jouw hoop, droom of doel in kaart te brengen. Ook juist voor mensen die niet meer weten wat hun dromen of doelen zijn, is deze workshop zeer geschikt. Je zult zien hoe voelbaar het weer wordt.

Zelf maak ik ook graag visionboards en het is verrassend te merken hoe helpend ze zijn met het verwezenlijken van mijn verlangens en doelen. Hieronder zie je twee van mijn visionboards die ik heb gemaakt.

We doen dit op een prachtige locatie in het buitengebied van EPE. Nadat we een lekker kop koffie/ thee hebben genuttigd, gaan we op een bijzondere manier eerst een korte stilte wandeling maken. Zo kun je beter vanuit je hart aan het werk gaan in plaats van uit je hoofd.

Je hoeft alleen maar jezelf mee te nemen. Voor de innerlijke mens wordt gezorgd!
Ik kijk er naar uit om met een fijne groep mensen aan de slag te gaan.
Ben jij er ook bij?

Waar: Buitengebied Epe (locatie volgt na inschrijving)

Wanneer: Vrijdag 14 juli van 10.00 – 12.30 uur (inloop 9.30 uur)

Aantal deelnemers: Max 6 (zodat er genoeg aandacht voor je is)

Inclusief: alle materialen, hap & sap

Investering: € 59,-

Schrijf je voor 5 juli in, dan krijg je 10 euro korting. (Heb je al een traject bij mij gevolgd? Dan krijg je sowieso 10 euro korting). Je kunt je hier inschrijven ovv Naam & visionboard

 Liefs,

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *