boekentip

Boekentip – van Klacht naar Kans

782 keer bekeken
Lees tijd: < 1 minuut

Oude denkpatronen loslaten, je lijf weer voelen, contact maken met je innerlijke drijfveren en ongemak en pijn leren verdragen in plaats van blokkeren met medicijnen. Dokter Juriaan Galavazi, huisarts en coach, schreef er dit boek over. Dank daarvoor zou ik willen zeggen. Ik heb het met veel plezier, interesse en een gevoel van he, he, eindelijk, dit boek gelezen.

Het doel van dit boek is bevrijding zodat je datgene kunt gaan doen wat je ten diepste zou willen doen en waarvoor je ten diepste bedoeld bent.

Ik heb het zelf gelezen als speler. Ik heb de ervaringsgerichte opdrachten gedaan om mijzelf nog beter te kunnen begrijpen. Daarnaast heb ik het ook gelezen als therapeut om nieuwe inzichten toe te kunnen passen in mijn praktijk.

Zelf werk ik, net als dokter Juriaan, ook op een ervaringsgerichte manier. Zo ben ik ook opgeleid. Ik zou ook niet anders willen. Het geeft zoveel meerwaarde om in plaats van alleen te richten op het hoofd en denkwerk en praten óver een probleem, te richten op dat wat het lijf werkelijk wil vertellen. Het doorvoelen van pijn en ongemak in plaats van er om heen te blijven draaien of het op te willen lossen met een pilletje om maar niet te hoeven voelen, is veel zinvoller. Als we dat meer zouden doen, zou het in mijn optiek maar zo kunnen dat de farmaceutische industrie drastisch zou gaan krimpen. En daar ben ik een voorstander van!

Dit boek geeft handvatten, casussen en een ander manier van kijken. Wat mij betreft een aanrader dus!

 

maaike boersma

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *