hond als spiegel. Buitentherapeut, wandelcoaching overijssel

De hond als spiegel

530 keer bekeken
Lees tijd: < 1 minuut

‘En dan val ik toch weer in datzelfde patroon’, zegt vriendin tegen me. We wandelen samen met haar hond door de Sallandse natuur. ‘Ik laat me weer meeslepen, terwijl ik dat eigenlijk helemaal niet meer wil.’
Ondertussen heeft haar hond iets geroken wat zo aantrekkelijk is dat hij een ruk aan de riem geeft. Vriendin laat zich ‘meesleuren’. ‘Zo dus?’, zeg ik lachend. Ik kan het natuurlijk niet laten om haar te spiegelen. Ze kijkt me vragend aan. Ik wijs naar haar hond die haar een paar meter de andere kant op trekt.
‘Oh jee’, zegt ze. Inderdaad, zo dus.’ Het kwartje is gevallen. We lachen erom en wandelen door…

Neem je de leiding of laat je je leiden? Durf je grenzen te stellen? Mocht je een hond hebben, wees dan eens bewust of en hoe je de leiding neemt tijdens het uitlaten. Leid jij je hond of leidt de hond jou? En waarom? En hoe doe je dat op je werk of binnen je privé situatie?

maaike boersma

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *