wat je niet meer dient, moet je loslaten, anders gaat het vroeg of laat knellen.

Deze boom laat zich niet knellen

547 keer bekeken
Lees tijd: < 1 minuut

Wanneer je het gevoel hebt niet de ruimte te krijgen om te kunnen groeien of te ontplooien dan gaat dit vroeg of laat knellen.

Je merkt dat doordat je niet lekker in je vel zit. Je voelt je bijvoorbeeld rusteloos, ervaart onvrede of je vraagt je af: waar doe ik het allemaal voor? Dit zijn zogenoemde zingevingsvraagstukken.
Er verandert alleen niets totdat jij verandert. Klaarblijkelijk is er iets dat je tegenhoudt om te kunnen groeien. Zodra helder is wat jou precies tegenhoudt, kan dit losgelaten worden waardoor er ruimte wordt gecreëerd voor nieuwe ontwikkelingen.

Net zoals op de foto van de boom. Blijkbaar was er voor de bast van de boom een reden om los te moeten laten. Het oude was niet meer nuttig. De natuur regelt dit proces zelf op een prachtige manier. Tijdens de sessies binnen mijn praktijk begeleid ik deze processen. Op een ervaringsgerichte manier, dus niet alleen praten óver dat waar je mee worstelt, maar ook in je lijf ervaren waar de kern van het probleem zit. We gaan aan de slag met loslaten van dat wat niet meer dienend is. Zo ontstaat er ruimte voor groei en ontplooiing.

Nieuwsgierig? Kijk gerust eens op mijn site voor meer informatie of neem gerust contact met mij op.

Geplaatst in

maaike boersma

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *