certificaat

Een woord van dank aan mijn opleiders

801 keer bekeken
Lees tijd: 2 minuten

Top! Blij met dit certificaat behaald bij de Buitenpsychologen. Zo gaaf om te zien en te mogen ervaren hoe deze gedreven GZ Psychologen zich hard willen maken voor een groene, gezonde GGZ.
Wat mij goed doet is dat steeds meer psychologen er achter komen dat de complementaire zorg (holistische benadering waarbij de zorg gaat over lichamelijke, emotionele, mentale, spirituele, en sociale behoeften) de reguliere zorg zo mooi kan versterken.
Ook tijdens deze trainingen kwamen ervarings- en lichaamsgerichte oefeningen aan bod. Daar word ik blij van als ervaringsgericht en lichaamsgericht therapeut. Yes! Dit werkt zo effectief en verhelderend.

Terwijl ik trots mijn certificaat naast mijn andere certificaten zet, denk ik: Goh; wat heb ik de laatste jaren interessante studies en trainingen gevolgd en afgerond. Misschien best leuk en goed om te laten weten. Zo heeft het Boswijk Instituut, de 4 jarige HBO opleiding, waar verschillende stromingen samenkomen (De werkwijze van Riekje Boswijk, Gestalt, Bio energetica, Meditatie, Voice Dialogue, mindfulness), mij een stevige basis gegeven. In eerste instantie mezelf (Immers: hoe kun je een ander helpen als je jezelf niet kent?) en ten tweede als therapeut. Daarna de Psychosociale Basiskennis bij Con Amore, gevolgd door colleges via Hupper: Professioneel Hulpverlenen, Zelfcompassie, Positieve Psychologie. De opleiding tot schildencoach bij De Innerlijke familie ( systemisch werk), Training Hooggevoeligheid bij Hoog gevoelig heel gewoon. En nu gecertificeerd Buitentherapeut.

Ik zeg: een mooi reeks, niet? Ik voel mij dankbaar dat al deze opleiders hun kennis en kunde aan mij hebben doorgespeeld. Want al deze kennis en kunde neem ik tijdens sessies mee om mensen te helpen en te begeleiden naar een betere verbinding met zichzelf, (oude) pijn los te kunnen laten, bewustwording op gang te brengen en leren met meer mildheid naar zichzelf te laten kijken. Het is toch geweldig wanneer je weer kunt vertrouwen op je lijf in plaats van alleen je hoofd? En wanneer je weer weet waar je blij van wordt en ruimte en rust ervaart? Van binnen naar buiten. Letterlijk en figuurlijk, want ook ik ga steeds meer naar buiten met cliënten.

Mocht mijn manier van werken je aanspreken en wil je meer weten of ben je (GZ)psycholoog of huisarts en denk je; Goh, met Maaike wil ik wel eens een kop koffie drinken. Laat me gerust weten. Ik maak graag kennis met je.

Geplaatst in

maaike boersma

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *