keuze maken

Geen keuze maken leidt tot stagnatie

158 keer bekeken
Lees tijd: 2 minuten

‘Blijven staan in het midden van een keuze kost de meeste energie’.

Iets in jou weet / voelt dat je iets anders wilt en dat je iets niet (meer) wilt. Er zit een verlangen in jou die heel zachtjes fluistert van binnen. Maar ook weet je dat wanneer je dit verlangen zou volgen, er consequenties aan zitten. En om dat aan te gaan en daar verantwoordelijkheid voor te nemen, is een lastige. Het zou namelijk kunnen dat je door je verlangen te volgen, een gevoel van afwijzing gaat ervaren. Of misschien is er een angst dat je anderen moet gaan teleurstellen. En dat idee, dat voelt natuurlijk niet prettig. Daarom blijf je liever in het midden van de keuze staan. Je houdt je verlangen in je en naar buiten laat je alles gewoon hetzelfde.  Daardoor blijf je in het midden van de keuze staan en stagneer je. En dat kost veel energie. Want dat fluisterstemmetje houdt niet op. Herkenbaar?

Stel je wilt eigenlijk niet meer je werk doen dat je nu doet. Maar je werkt er al een tijd, je hebt een aardige leidinggevende en je weet wat je hebt.  Eigenlijk vind je daarom ook dat je geen reden hebt om te klagen. En toch knaagt het. Je weet ook nog niet precies wat je wel wilt en dat geeft een onzeker gevoel. Dus blijf je maar liever zitten waar je zit en verroer je je niet. De dagen trekken voorbij en zo ook de weken, maanden en vervolgens jaren. Het knagende gevoel blijft en dat kost energie. Iets in jou wil iets anders. Durf je dat gevoel te volgen en er op vertrouwen dat het nieuwe zich zal ontvouwen? Dat je juist door het nog niet precies te hoeven weten (met je hoofd) toe te laten en in het onwetende te springen? Of kies je voor het veilige en vertrouwde. Dat is ook een keuze. En dat is helemaal goed. Interessant is wel om helemaal te onderzoeken met welke intentie je de keuze maakt. Vanuit angst of liefde? Het belangrijkste is namelijk dat je je weer vrij gaat voelen in je lijf en hoofd.

Sta je in het midden van een keuze en kom je er maar niet uit? Wil je nu echt jezelf eens aanpakken, een duidelijke keuze maken, zodat het helder voor je wordt welke kant je uit moet, maar lukt het je niet alleen? Neem dan contact met mij op. Ik begeleid je graag. Groet, Maaike

info@maaikeboersma.nl | 06 247 39 566

 

maaike boersma

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *