www.maaikeboersma.nl

‘Hoe is het bij je?’ ‘Goed,’ zei ze resoluut.

983 keer bekeken
Lees tijd: < 1 minuut

En die tekst klopt. Je kunt nooit werkelijk weten wat speelt bij de ander. Ik ben vaak verbaasd over hoe goed het gaat met de ander. Althans; als ik de social media updates moet geloven.
Maar ook wanneer ik iemand vraag: ‘Hoe gaat het ?’ ‘Goed!’, is dan meteen het antwoord. Fijn natuurlijk, maar is dat ook echt zo? Want het is ook oké als je vertelt dat het minder gaat. Dat is namelijk eerlijker naar jezelf én naar de ander.Tuurlijk voelt dat minder prettig om te zeggen, want we willen de ander graag laten zien hoe goed het met ons gaat. Een blij ei zijn…. Nou, ik heb nieuws voor je: Met mij gaat het helemaal niet altijd goed. Ik kan diep in de modder zitten of hoog in gedachten oftewel weg van het nu. Maar het kan er ook tussenin zitten. Het midden. En dat is voor mij het fijnst. Ik probeer daar ook eerlijk op te antwoorden als iemand aan mij vraagt: ‘Hoe is het met je?’ ‘Nou, er tussen in.’ En als het wel uitmuntend goed is, is dat het antwoord. Of als ik in een dip zit, zeg ik dat ook. Ik wil namelijk zo eerlijk mogelijk naar mezelf kijken. Voel ik een nee van binnen, dan ook een nee naar buiten. Voel ik een ja van binnen, dan ook een ja naar buitenwereld. Kwetsbaar durven zijn, eerlijk durven kijken. Jezelf leren kennen. Door jezelf af te vragen; hoe is het eigenlijk bij me? Dat vraagt geduld, oefening, inzicht. En dat gaat mij steeds beter af.
Dus als je mij nu zou vragen: Hoe is het bij je? Vandaag goed! Want ik zit lekker in mijn vel. Het loopt thuis lekker. Doe dingen waar ik energie van krijg.
Vertel; hoe is het bij jou?

maaike boersma

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *