Hoe voorkom je gevoelens van wrok en jaloezie bij scheiding?

Wanneer jij niet degene bent die de knoop om te willen scheiden heeft doorgehakt, kun je gevoelens van wrok, jaloezie of minachting ervaren. Zeker ook wanneer er iemand anders in het spel is gekomen. Je bent zo boos en teleurgesteld over het feit dat jou dit is aangedaan, dat je verzandt in allerlei nare gevoelens die je dan weer projecteert op je ex partner (maar dit werkt ook door op andere gebieden in je leven). Op zich best logisch. Het is ook niet mis wat je is overkomen. Maar weet dat wat je aan gevoelens ervaart ‘maar’ sensaties zijn. Alles wat je voelt zijn sensaties die door je lichaam heen bewegen.  Ze komen en gaan. Je gedachtes erover maken het groter en houden deze gevoelens ook vast. Kijk maar wat er op dit moment in je lijf gebeurt als je aan een situatie denkt die voor jou pijnlijk was. Je voelt het meteen, terwijl er op dit moment helemaal geen probleem is.

Vaak willen we ook weg van die gevoelens. We gaan bijvoorbeeld nare dingen zeggen of doen tegen een ander. Dat lucht dan voor je gevoel even op. Maar het maakt ook veel kapot. Zeker wanneer er ook kinderen in het spel zitten.

Om om te kunnen gaan met deze gevoelens en de pijn te verzachten, helpt het om je pijn te doorvoelen in plaats van het buiten jezelf te richten. Je zult merken dat je rustiger wordt wanneer je stil gaat staan bij je pijn en verdriet. Want onder boosheid (wrok, jaloezie) zit altijd verdriet. Verdriet over wat niet meer is. En het gevoel van afwijzing die je hebt ervaren. Maar is dat waar? Ben jij afgewezen of is de situatie afgewezen?

Ik help je graag bij dit proces van het loslaten van de liefdesrelatie en de rouw die daarbij gepaard gaan. Dit gaat je verzachting voor jezelf en daarmee ook voor de ander opleveren. In zowel het traject Bewust scheiden en het traject  Gescheiden en nu? Gaan we daar mee aan de slag. Spreekt je dit aan ? Maak dan vandaag nog een afspraak voor een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek van max. 30 minuten. Je kunt je HIER aanmelden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *