Daar zit je dan – net gescheiden

Daar zit je dan met je goede gedrag. Net gescheiden, wonend in een huurhuisje waar vreemde geluiden te horen zijn, de geur nog hangt van de vorige eigenaar, alleen, zonder de reuring van je kinderen om je heen, op je tweedehandsbank met een slap bakkie koffie in je hand. Na lang twijfelen heb je dan toch de knoop doorgehakt: ik wil scheiden. Scheiden van je liefdesrelatie die jou niet meer voedde, niet van je gezin. Hier heb je ook lang mee lopen worstelen. Je wilde niet weg bij je gezin. In eerste instantie voelde het als falen, een mislukking. Je had het af willen maken. Tot de dood zou scheiden. Maar nu je wat verder bent, weet je ook wel dat dit een goede keuze was en dat het niet mislukt is, maar anders gelopen. De vorm waarin het huwelijk was gegoten is verandert. De vanzelfsprekendheden waar je je aan was gaan ergeren, zijn verdwenen. Maar nu alles op losse schroeven staat, mis je die vanzelfsprekendheden ergens ook wel. Je wist immers waar je aan toe was. Nu voelt het kaal om je heen. De eenzaamheid die je ervaarde in je huwelijk, ervaar je nu op een andere manier. De mensen om je heen zijn namelijk al gewend aan het feit dat jullie niet meer samen zijn. De appjes met: hoe is het nu?, blijven uit. De vrienden waar jullie samen naar toe gingen, zijn afgehaakt. Tsja, om nu één van beide uit te nodigen… Oke, dit klinkt wellicht wat dramatisch misschien en je kunt jezelf ook heel zielig voelen, weet ik uit eigen ervaring… maar het is wel een feit dat het pittig is die eerste tijd. Alsof alles op losse schroeven staat. Want hallo zeg: Wie ben je zonder je gezin? Zonder je ex-vrouw/man? Waar was je al die jaren gericht op? Wat zou jij eigenlijk willen? Hoe onthecht je je hiervan? Dat ga je allemaal pas ervaren als je ook werkelijk gescheiden bent.

Hoe zou het zijn om hiermee eens aan de slag te gaan met jezelf? Met als doel lekker in je vel te komen zitten, zodat je leven weer een nieuw perspectief krijgt. En dat je ervoor gaat zorgen niet meer in dezelfde valkuilen te trappen. Immers: je neemt je in elke volgende relatie jezelf weer gezellig mee, niet waar?

In het traject: Gescheiden en nu?

Gaan we aan de slag met het verwerken van emoties en gevoelens die je ervaart als lastig en ingewikkeld. Daarna gaan we bezig met wie je eigenlijk bent en wat je zou willen. Waar je blij van wordt en waarom je je teveel bent gaan richten op de buitenwereld. Je wordt je bewust van je valkuilen, van je onverwerkt verdriet en/of boosheid. Je gaat anders kijken naar je ex partner waardoor er een goede gezinsrelatie kan ontstaan. Immers: jij wilt toch ook dat je kinderen later zeggen: Oke, verdrietig en jammer dat mijn ouders uitelkaar zijn gegaan, maar fijn dat we nog steeds met zn allen een goed contact hebben. Het is in ieder geval mijn intentie wel.

We starten met een vrijblijvend en kosteloos zoomgesprek. In dit gesprek van een half uur luister ik naar jouw verhaal en kun je eventuele vragen stellen. Ik zal je mijn werkwijze vertellen en als er van beide kanten een klik is, plannen we de eerste sessie in. Dit kan zowel een buitensessie zijn als via zoom.

Ik kijk er naar uit je te ontmoeten. Maak hier een afspraak met mij: CONTACT

(foto canvas)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *