Leven zonder smartphone

Leven zonder smartphone – deel 1

1.116 keer bekeken
Lees tijd: < 1 minuut

Leven zonder smartphone

Soms krijg je een ingeving waarvan je het gevoel hebt die te moeten volgen. (en later waarschijnlijk denkt…waarom eigenlijk?) Ik kreeg zo’n ingeving rond kerst 2017.
Tijdens kerst gaan wij namelijk altijd offline. Even een paar dagen schermloos door het leven en geven we meer aandacht aan elkaar, onszelf en aan de familie zonder afleiding van een schermpje. Dat vind ik erg fijn. Ik merk hoeveel rust dit meteen oplevert binnen het gezin. Het liefst zou ik het ook doortrekken naar de gewone doordeweekse dagen, maar dat zien mijn mannen wat minder zitten. Tijdens deze kerst vroeg ik mijzelf af hoe het zou zijn om voor een half jaar smartphoneloos door het leven te gaan. Zou het mij meer rust opleveren en meer focus? Houd ik tijd over? Of word ik er juist gestrest van omdat ik niet zo snel meer kan reageren op een vraag, minder goed bereik heb en iets niet zo makkelijk meer kan opzoeken op internet. En laten we het gescroll op social media niet vergeten… En hoe zou het zijn om niet meer deel te nemen aan groepsapps. Ik kan er maar op één manier achter komen en dat is doen. 1 februari ben ik gestart. Inmiddels is het 28 maart. Hoe mij deze digitale detox vergaat, kun je zowel op deze site als op de site van Vullen of Voeden volgen. Overigens houd ik het bij mijn smartphone. Die ruil ik om voor een simpele Nokia zonder Wifi. Ik ben dus telefonisch bereikbaar en ook blijf ik mijn tablet gebruiken. We moeten het niet overdrijven natuurlijk…

Geplaatst in

maaike boersma

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *