Linda snapt het: de band is er voor altijd

Fijn dit onderwerp in de LINDA. Want of je nu samen bent of uit elkaar: wanneer er kinderen zijn is de band er altijd (hoe dat is een keuze). Ze belicht hierin haar eigen scheiding en de fijne band die ze nog steeds heeft met haar ex-man en vader van haar kinderen. Sterker nog: ze werken ook samen. Hoe fijn is het dat je de liefdesrelatie hebt kunnen loslaten en toch een ander soort relatie met elkaar bent aangaan, welke beter passend is. Natuurlijk zijn zij ook op die weg hobbels tegen gekomen, maar zij zien hun relatie niet als mislukt, maar als heel lang wel gelukt. Dat inzicht maakt al een groot verschil.

Zo zie ik het ook. Dat mijn 24 jaar durende relatie tot een einde is gekomen, is verdrietig maar het is zeker niet mislukt. Alles is eindig en niemand weet wanneer. Alleen wij hebben als mensen bedacht dat een huwelijk staande gehouden moet worden tot de dood ons scheidt. Dat is ook een romantisch beeld, maar of het realistisch is, vraag ik mij af.

Mijn ‘ex'(ik vind het een rotwoord en minderwaardig ook), heeft een grote plek in mijn hart. Nog steeds kunnen wij het goed vinden met elkaar en is er wederzijds respect. Natuurlijk vraagt dit ook aandacht en de wil naar jezelf te kijken, voelen wat je wilt en niet meer wilt. En dat heeft tijd nodig.

Je kunt ervoor kiezen om in woede of wrok te verzanden, hem/haar zo ver mogelijk van je vandaan te willen duwen, maar wat schiet je er mee op? Je komt elkaar toch weer tegen wanneer je kinderen hebt. Dat is iets wat zeker is. Dus nodig jezelf eerst eens uit op de koffie en ga met jezelf aan de slag. Vaak komt dat waar je nu tegen aan loopt, voort uit iets uit het verleden. Doorvoel je verdriet en pijn en rouw om wat was. En verzoen daarna. Want als je daar rust in kan vinden, is er nog zoveel moois mogelijk. En niet alleen voor jezelf en voor hem of haar, maar zeker ook voor je kinderen.

Voel je je op dit moment ongelukkig, onbegrepen, afgewezen? Ben je verdrietig, alleen en weet je even niet meer waar je het zoeken moet? Maar wil je eigenlijk wel heel graag dat er een goede relatie tussen jou en de vader of moeder van je kinderen komt? Ga er niet alleen mee zitten,  plan bij mij een vrijblijvend kennismakingsgesprek: info@maaikeboersma.nl / 06 247 39566.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *