Speciaal voor mannen: Die klote twijfel

Die klote twijfel (sorry voor dit woord, maar ik weet dat het zo kan voelen). Dat sluimerende gevoel dat mij mijn levensvreugde ontneemt. Het laat mij niet vrij voelen in mijzelf. Het is een gevoel dat er voor zorgt dat ik in een soort rol  ben gestapt, waardoor ik niet volledig mijzelf kan zijn. Ik ben er, maar ik ben er toch ook niet.

Elke keer weer voel ik dat sluimerige gevoel om mij heen dansen. Ik kan het niet pakken, het is niet tastbaar of aanwijsbaar. Het is een onzichtbare sluier. Het lukt mij niet te achterhalen wanneer deze doorzichtige sluiter om mij heen is gaan zitten. Het maakt mij onzeker en ook bang voor de toekomst. Ik wil helemaal geen keuze maken. Ik wil mijn gezin niet uit elkaar zien spatten. Ik voel mij verantwoordelijk voor hen. Het idee om uit elkaar te gaan maakt me misselijk. Steeds weer probeer ik te kijken naar wat ik wel heb: een mooie huis, fijn werk, een lieve vrouw en geweldige kinderen. Als ik in hun ogen kijk dan voel ik mij al schuldig voor mij gedachten. Ik hou zielsveel van ze. En op een bepaalde manier hou ik ook van mijn vrouw. En toch klopt er iets niet voor mijn gevoel. En is er ook twijfel. Is dit het nog wel?

Wanneer je je als man hierin herkent, blijf er dan niet mee doorlopen. Het kost je bakken met energie en het ontneemt je plezier. Je blijft maar malen in je hoofd. Elke keer komen dezelfde zinnen weer voorbij. Elke keer vertel je jezelf weer hetzelfde verhaal. En je komt er geen stap verder mee. Een nieuw perspectief gaat je wel helpen.

Wil je hier over meer weten, dan bied ik je een vrijblijvend en kosteloos telefonisch kennismakingsgesprek aan. We kunnen dit gesprek binnen 2 weken plannen, zowel overdag als in de avond. Vul hier het contactformulier in en ik neem binnen 2 werkdagen contact met je op.

Groet, Maaike Boersma

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *