buitentherapeuten Ervaringsgericht werken met de natuur

Loop je vast in je hoofd? Vraag dan eens je lijf om raad.

775 keer bekeken
Lees tijd: < 1 minuut

Wanneer je vastloopt in je hoofd, vraag dan eens je lijf om raad.

Wij zijn over het algemeen wandelende hoofden. Veel van onze tijd zitten we met onze gedachten in het verleden of in de toekomst. Ons lijf daarentegen is altijd in het hier en nu en slaat (oude) emoties, ervaringen en sensaties op. Ook de natuur is altijd in het hier en nu. Ze is zoals ze is.

Wanneer je elke keer weer worstelt met dezelfde issues of je belandt steeds weer in dezelfde discussies (met jezelf, op je werk of in prive situaties) en ervaart onvrede, dan kun je dit zien als een uitnodiging om eens dieper te gaan kijken. De oorzaak van het probleem ligt namelijk niet aan de oppervlakte. Het heeft daarom ook geen zin om alleen maar te praten óver het probleem. Wat wel zin heeft, is om eens stil te staan en te gaan voelen wat er te voelen valt in je lijf. Je zult versteld staan van wat je lijf heeft onthouden en je zal gaan vertellen. Want hoewel ervaringen uit het verleden door je hoofd wellicht ver weg zijn gestopt, bewust of onbewust, willen deze ervaringen en oude emoties uiteindelijk toch graag gezien en erkend worden. Dan pas ontstaat er rust en ruimte in hoofd en lijf en meer begrip voor jezelf.

Het is fijn om hier begeleiding bij te hebben. Ik combineer de sessies met buiten in de natuur en binnen in mijn praktijk.

Wil je meer weten over mijn manier van werken? Laat me gerust weten: info@maaikeboersma.nl

Hartelijke groet,

Maaike Boersma

Geplaatst in

maaike boersma

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *