Op je tenen lopen of vaste grond onder je voeten ervaren

Uit: Reis door het spreekwoordelijk lichaam

Het geeft een prettig gevoel om vaste grond onder de voeten te hebben. Stevig staan en goed geaard. Op je tenen lopen is namelijk niet de meest ideale manier om door het leven te gaan. Zowel letterlijk als figuurlijk is dit erg vermoeiend. Soms zie ik het letterlijk bij kinderen. Ik vraag mij dan af: goh, wat gaar er allemaal in dat koppie om? Ervaart het veel stress en kan hij of zij het allemaal wel bijbenen?

Ervaar je zelf ook weleens het gevoel dat je op je tenen loopt? In letterlijke zin zijn je schouders dan ook opgetrokken waardoor je in een krampachtige stand komt te staan. In figuurlijke zin ben je dan vooral bezig met boven je kunnen presteren. Beide vormen houd je niet lang vol. Je zou dan maar zo onder de voet kunnen geraken.

Overigens kun je je voeten natuurlijk ook heel goed gebruiken om voetje te vrijen. Dat brengt ongetwijfeld meer ontspanning terweeg. 😉

Wil je mij op de voet blijven volgen? Ga dan met mij op reis door het spreekwoordelijk lichaam. Meer dan 80 lijf gerelateerde spreekwoorden, gezegden en uitdrukkingen, ontspanningsoefeningen en reflectievragen van top tot teen. Je bestelt het e-book HIER.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *