Reis door spreekwoordelijk lichaam, schouders

Hoofd, schouders, knie en teen, knie en teen….
De reis door het spreekwoordelijk lichaam gaat verder en we staan stil bij station schouders. Er zijn een aantal gezegdes, uitdrukkingen of spreekwoorden met betrekking tot de schouders. Dat is ook niet zo gek. Schouders hebben nogal wat te (ver)dragen tijdens een mensenleven. Er wordt heel wat op de schouders gedrukt.
En dan heb ik het niet alleen over het hoofd en de hals die worden gedragen door de schouders. In psychische zin kun je ook een last op je schouders meedragen.
Dit kan zomaar komen doordat je bijvoorbeeld een groot verantwoordelijkheidsgevoel, werkstress, verdriet of onzekerheid op je schouders draagt. Misschien leg je de lat voor jezelf wel erg hoog omdat je bang bent om te falen. Als je hier mee door blijft lopen, kunnen deze factoren een stapeleffect veroorzaken. Het lichaam kan uiteindelijk de belasting niet meer verwerken, waardoor er fysieke klachten ontstaan.

In mijn e-book Reis door het spreekwoordelijk lichaam, ga ik hier dieper op in en geef ik je ook een ontspanningsoefening mee.

Dit e-book van 48 pagina’s is geschreven door Maaike Boersma en is vanaf de eerste week van november te downloaden via mijn site. Daarin neem ik je mee op wandelreis door je eigen lichaam van top tot teen en ontdek je hoe je ook kunt kijken naar de betekenis van de ruim 80 uitdrukkingen, gezegden en spreekwoorden die voorbij komen.

De hoofdstukken lezen makkelijk weg en bij het lezen zal er zeker een lach op je gezicht verschijnen en wellicht ook een traan. Daarnaast ga je aan de slag met reflectievragen. Er is ruimte voor ontspanning door middel van ontspanningsoefeningen. Het e-book wordt op een prachtige manier vorm gegeven door mooie beelden en inspirerende quotes. Na het lezen zul je met een vernieuwde en wellicht met een meer liefdevoller blik naar jezelf en je lijf kijken. Reis je mee? Meld je vast aan zodat je op de hoogte blijft: Aanmelden

 

De volgende stop is bij het hart.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *