Reis door spreekwoordelijk lichaam

Laatst was ik in Amsterdam en bezocht ik het anatomisch museum Bodyworlds, the happiness project . Een prachtige expositie over het menselijk lichaam in combinatie met wat geluk met je doet. Hetgeen waar we allemaal naar op zoek zijn uiteindelijk, nietwaar?
Het was een reis door het menselijk lichaam op zoek naar dat wat ons gelukkig maakt en wat het effect daarvan is op onze gezondheid. Zeer inspirerend. En respect voor de mensen die hun lichaam na hun overlijden ter beschikking hebben gesteld voor dit project. Dankzij hen ben ik mij nog meer nog meer bewust geworden van hoe ingenieus ons lichaam in elkaar zit. Hierdoor kunnen wij zo veel leren en bewust worden van ons eigen lijf. En hoe kwetsbaar we zijn. Maar ook hoe we omgaan met onszelf. Wat doet een ongezonde leefstijl met ons? Dat werd zeer duidelijk gemaakt. Maar ook hoe belangrijk het is om rust te nemen, gezond te eten, te bewegen en je geestelijk goed te voelen oftewel; zorgen dat je lekker in je vel zit.
We weten het allemaal wel, maar ‘vergeten’ het ook vaak weer als we heerlijk voor de tv al zappend een zak chips gedachteloos weg eten. Wat respectloos eigenlijk naar ons lichaam toe.  Daar werd ik mij weer bewust van. Een beetje liefdevoller naar mijn lichaam kan echt geen kwaad. En dat begint met bewustwording.

Ik bedacht mij ook dat er ook niet voor niets allemaal gezegdes zijn over ons lichaam zoals bijvoorbeeld: het komt mij de keel uit of ik heb mijn buik er vol van. Maar wat doen we eigenlijk met deze gevoelens? En wat levert het op als je dit daadwerkelijk naar buiten brengt. Of maken we onszelf ziek door alles maar te slikken en binnen te houden?
Dit bracht mij op het idee om de gezegde over het lichaam van top tot teen onder de loep te nemen in combinatie met de psychische benadering daarvan. Want ook of misschien wel juist een onbezorgde geest bevordert je een geluksgevoel. Niet voor niets schreef de Romeinse dichter Juvenalis al rond 60-136: ‘Een gezonde geest in een gezond lichaam’.

In mijn e-book Reis door het spreekwoordelijk lichaam, neem ik je mee op wandelreis door je eigen lichaam van top tot teen.

Dit e-book van ruim 48 pagina’s is geschreven door Maaike Boersma en is te downloaden via mijn site. Daarin neem ik je mee op wandelreis door je eigen lichaam van top tot teen en ontdek je hoe je ook kunt kijken naar de betekenis van de ruim 80 uitdrukkingen, gezegden en spreekwoorden die voorbij komen.

De hoofdstukken lezen makkelijk weg en bij het lezen zal er zeker een lach op je gezicht verschijnen en wellicht ook een traan. Daarnaast ga je aan de slag met reflectievragen. Er is ruimte voor ontspanning door middel van ontspanningsoefeningen. Het e-book wordt op een prachtige manier vorm gegeven door mooie beelden en inspirerende quotes. Na het lezen zul je met een vernieuwde en wellicht met een meer liefdevoller blik naar jezelf en je lijf kijken. Reis je mee?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *