Schijn je het licht op de ander of op jezelf?

De aandacht richten aan de ander, het zo goed mogelijk willen doen, jezelf liever wegcijferen, (te) verantwoordelijk voelen; het haalt het licht bij jezelf vandaan. Ik merk het ook nog steeds bij mezelf hoe snel ik mij richt op de ander, aanvoel wanneer de energie laag is bij de ander en ik er alles aan wil doen om het weer op peil te krijgen. Dit omdat het in de diepte onveilig voelt wanneer de kans ontstaat dat de harmonie wegvalt. Steeds beter zie en voel ik hoe dit ten koste gaat van mezelf, mijn levensgeluk en plezier en het gevoel van vrijheid in mezelf, terwijl dat juist het grote verlangen is.

Natuurlijk heeft het voordeel wanneer je mensen goed aanvoelt, energieën feilloos kan oppikken, snel in de gaten hebt wanneer iets niet klopt of stroomt, maar het zo openstaan of aanstaan, heeft ook een keerzijde namelijk dat je je licht teveel schijnt op de ander, waardoor je zelf in het donker komt te staan. Wat als je de energie bij jezelf kunt houden, je de verantwoordelijkheid neemt voor je eigen leven, het licht op jezelf gaat schijnen zodat het door kan lichten op de ander?

Een prachtig gedicht van Marianne Williamson raakt precies de snaar. Wat houdt jou tegen om in het licht te gaan staan, je eigen leven te leiden dat kloppend is voor jou en je vrij te voelen? Wil je hier naar toe werken, neem dan contact met mij op. Ik ga graag met je op zoek naar jouw eigen pad: info@maaikeboersma.nl / 0624739566

Onze diepste angst

Onze diepste angst is niet dat we onvolmaakt zijn.
Onze diepste angst is dat we immens krachtig zijn.

Het is ons licht, niet ons duister, dat ons het meest beangstigt.
We vragen ons zelf af;
Wie ben ik, om briljant, slim, talentvol en prachtig te zijn?

Maar wie ben jij om dat niet te zijn?
Je dient de wereld niet met valse bescheidenheid.
Er is niets verhevens in, jezelf klein te maken,
zodat andere mensen zich niet onzeker zullen voelen.

We zijn allemaal bedoeld om te stralen, zoals kinderen dat doen.

En als we ons eigen licht laten schijnen,
geven we onbewust anderen toestemming hetzelfde te doen.

Wanneer we bevrijd zijn van onze eigen angst,
zal onze aanwezigheid automatisch anderen bevrijden.

Marianne Williamson

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *