Dit is het verhaal van Linda. Doodsbang om een keuze te moeten maken.

‘Ik zit totaal vast in mijn hoofd. De twijfel, het gevoel dat ik niet meer voldoe als partner, het ontbreken van intimiteit, het niet meer delen van onze verlangens en toekomstplannen. Ik voel me alleensaam: Samen in het gezin, maar toch alleen in mijn relatie. Het maakt me radeloos. Want natuurlijk wil ik mijn gezin niet loslaten. Het liefst wil ik dichtbij blijven, het samen blijven doen en toch ervaar ik hoeveel energie het mij kost om elke keer weer te proberen om die verbinding te krijgen met mijn partner. Ik voel mij gestrest. Mijn lichaam sputtert tegen, ik slaap er slechter door en naar de kinderen kan ik ook niet meer die moeder zijn, die ik graag voor ze wil zijn. En eigenlijk wil ik jou om hulp vragen, maar ik ben doodsbang dat ik dan een keuze moet maken.’

Dit is het verhaal van Linda. (niet haar echte naam). Ze heeft na lang twijfelen het besluit genomen om mij te mailen en haar verhaal te delen. Met een: maar ik wil nu nog geen keuze hoeven maken, eindigde ze haar mail. Ik kan haar gelijk geruststellen. Natuurlijk hoeft er helemaal geen keuze gemaakt te worden. Het delen van je verhaal an sich geeft al een gevoel van opluchting. Het helpt je je gedachten te ordenen, het helpt je verhaal vanuit een ander perspectief te bekijken en het geeft je helderheid, waardoor er van binnen meer rust ontstaat.

De twijfel die je ervaart, is er niet om je te pesten, maar om je inzichten te geven in dat wat jou niet meer dient en wat je bent ontgroeit binnen jouw relatie. En soms moet je daar iets in doorbreken om het weer kloppend voor jezelf te maken. Dat hoeft helemaal geen drastische stap te zijn, maar kan al een klein stapje zijn omdat je inzicht krijgt en bewust wordt, waar jouw twijfel in de kern over gaat. En vaak gaat dat over iets heel anders dan je denkt.

Linda heb ik inmiddels al een aantal sessies mogen begeleiden. Lekker buiten in de natuur. Ze heeft ervaart meer ruimte in haar lijf en hoofd. En dat is al een hele stap vooruit!

Ervaar je ook stress door twijfel over hoe nu verder en wat te doen? Blijf er niet te lang mee doorlopen. Stuur mij gerust een mail om gratis en vrijblijvend kennis te maken.

Groet, Maaike

info@maaikeboersma.nl

(foto canva)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *