foto pinterest

Waarom zou ik jou kiezen als mijn therapeut, Maaike?

1.026 keer bekeken
Lees tijd: 2 minuten

Ken je dit?

De dagen vliegen aan je voorbij. Je hoofd draait overuren omdat er zoveel gedaan moet worden. Maar hoe is het eigenlijk met je lijf en je hart? Is er verbinding? Vragen zoals bijvoorbeeld: Waarom voel ik mij zo moe? Wat zijn míjn behoeftes eigenlijk? Waarom reageer ik zo geprikkeld op anderen? Waarom voel ik twijfels in mijn relatie of in mijn werk of waarom voel ik me ondanks alles wat ik heb toch ongelukkig?, zullen wellicht door je hoofd gaan maar krijgen bijna niet de mogelijkheid om beantwoord te worden. En ondertussen vliegen je levensuren voorbij.
Veel mensen komen met dit soort vragen bij mij in de praktijk. Zij zijn op zoek naar meer verbinding en contact met zichzelf, antwoorden op vragen en innerlijke rust.

Bewust van je binnenwereld

 

Hoe?

In een aantal sessies kom je er achter wat maakt dat je uit verbinding gaat met jezelf, waarom je je zo richt op de buitenwereld en waar je onrust of ontevredenheid vandaan komt. Vaak speelt er onbewust het een en ander mee en wellicht komt dat uit het verleden vandaan. Door stil te staan bij dat wat is en was en door aandacht te geven aan je gevoelens, ga je merken dat er ruimte ontstaat en krijg je antwoorden op je vragen. Je wordt je bewust van je binnenwereld.

Ervaringsgerichte therapie: niet alleen praten óver het probleem

 

Ik werk op een ervaringsgerichte manier. Dit betekent dat we niet alleen maar praten óver het probleem, dat is mijn inziens namelijk niet duurzaam, maar we gaan terug naar de ervaring. Wat is er precies gebeurd en waar is het probleem ontstaan? Welke overtuigingen of mechanismen zijn hier in werking getreden?
De therapie (Talk & Process) sluit nauw aan bij je eigen ervaringen zoals gedachten, emoties en lichamelijke sensaties en spanningen. Ervaringsgerichte therapie brengt psychotherapie en lichaamsgerichte therapie samen. Er komt geen fysieke aanraking aan te pas. Deze manier van werken zorgt er voor dat je de weg naar binnen kunt afleggen, tot inzicht komt oftewel bewust wordt, en met een nieuwe verfrissende blik en meer kloppend gevoel de buitenwereld weer in kan gaan. Ook werk ik niet met allerlei protocollen. Een opdracht mee naar huis komt wel voor.

Wat ga ik bereiken als ik bij jou in therapie ga?

– meer rust
– inzicht in dat wat er speelt binnen in jou
– ontdekken wie je bent en wat je wilt
– doorbreken van blokkades / worstelingen
– gesteund en gesterkt voelen
– meer contact met gevoel en grenzen
– meer vitaliteit

Review:

‘Heel erg bedankt voor de sessies. Het heeft me enorm veel rust gegeven en het heeft mijn manier van denken beïnvloed. Je geeft vertrouwen en begeleidt op een hele persoonlijke manier. Heel erg bedankt.’ Liefs, Martine

Wanneer je voor mij kiest, kies je voor een goede professionele begeleiding, een veilige en rustige omgeving met ruim voldoende tijd en aandacht voor jouw proces. Er is geen verwijzing van de huisarts nodig en binnen twee weken kun je aan de slag.
Is therapie voor jou nog een stap te ver? Dan is een Walk & Talk ook een goede eerste keuze.

Voel je ook dat het tijd wordt voor jouw eigen ontwikkeling en dat je het niet meer alleen wilt doen? Neem gerust contact met mij op: info@maaikeboersma.nl | 06 24739566

Meer info: www.maaikeboersma.nl
(foto pinterest)

Geplaatst in

maaike boersma

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *