artikel volkskrant

Yes! Meerderheid Nederlanders wil alternatieve therapie in basispakket

829 keer bekeken
Lees tijd: < 1 minuut

En dat wordt wat mij betreft tijd ook! Ook ik val onder t kopje alternatieve zorg en weet zeker dat het van meerwaarde is als mijn werk, psychosociale therapie, in het basispakket zou komen. Maakt de drempel lager en alternatieve zorg toegankelijker omdat het zeker van meerwaarde is. Ik kan mij dan ook helemaal vinden in, met name, onderstaand stuk uit het artikel van de Volkskrant:
Daarnaast zijn er volgens Margry ‘in het huidig tijdsgewricht’ veel klachten die samenhangen met werk of de sociale omgeving. ‘In het medisch bedrijf is er geen tijd voor patiënten om hun hele verhaal uit de doeken te doen. Bij de alternatieve praktijken zie je juist dat behandelaren heel sterk inzoomen op die sociale conext, waardoor mensen zich gehoord voelen.’

Dit kom ik vaker tegen in de praktijk. Bij mij geen uurtje, factuurtje en weer door… Maar tijd, ruimte en rust om tot de kern te komen.

Lees hier het artikel uit de Volkskran

Geplaatst in

maaike boersma

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *