de mens achter het verhaal.

Oordeel niet op wat je ziet of hoort, maar stel vragen

159 keer bekeken
Lees tijd: < 1 minuut

‘Hoe kan zij dit doen!’ ‘Kijk nou wat hij nu flikt!’ ‘Dat ie tot zoiets in staat is!’

Wij reageren op wat we zien of horen en vellen zo ons oordeel. We lezen als het ware een boek van achter naar voren. We starten bij de laatste pagina en nemen dat aan als waarheid.

Maar daardoor vergeten we de mens achter het verhaal en dat het verhaal vaak al vele bladzijden terug is ontstaan. En dat deze laatste pagina tot stand is gekomen door allerlei gevoelens, ervaringen en gedachten. Maar ook door samenloop van omstandigheden. Daarom is het belangrijk om niet te snel te oordelen op wat je ziet of hoort, maar om vragen te stellen. En daarbij ook jezelf af te vragen: wat is het in mij dat dit mij zo triggert? Zo kom je erachter hoe het verhaal tot stand is gekomen, waarom het bij jou zo hard binnenkomt en zul je merken dat je verzacht en er wellicht meer empathie voor zult krijgen, dan je eerste mening of oordeel. Niets ontstaat zomaar.

Mijn klanten komen bij mij met een ‘bladzijde’ uit hun levensverhaal waar ze op vastlopen. Dit vastlopen kost bakken met energie. Aan mij de taak om samen met de klant het gehele verhaal te ontrafelen en terug te gaan naar het beginpunt. Zo ontstaat er bewustwording en inzicht in het ontstaan van deze bladzijde. En kan de mens achter het verhaal weer meer naar voren komen. Klaar om met een schone lei te beginnen aan een nieuwe pagina van hun levensverhaal.

Heb je het gevoel dat je vastloopt? Worstel je met levensvragen? Laat me met je meekijken. Maak gerust een afspraak voor een kosteloos telefonisch kennismakingsgesprek.

Groet, Maaike Boersma

info@maaikeboersma.nl | www.maaikeboersma.nl

 

Geplaatst in

maaike boersma

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *