which way

Ben jij een veertiger? Lees dan verder…

1.317 keer bekeken
Lees tijd: 2 minuten

Als veertiger kom je in een ander vaarwater terecht. Fase huisje-boompje-beestje oftewel de settel fase is (meestal) voldaan. Je hebt werk wat je al een tijd doet, kinderen die zelfstandiger worden, een man/ vrouw waarmee je al lang samen bent, et cetera. Een helder relax verhaal. Of? Het blijkt juist dat menig veertiger alles behalve relax is. Want onderstaande vragen zijn vragen waar menig veertiger mee worstelt. Herkenbaar?
• Heb ik mijn dromen en idealen wel verwezenlijkt?
• Is dit het leven dat ik op deze manier wil blijven leiden?
• Hoe kan ik meer bewust gaan leven in plaats van zo door te rennen?
• Wil ik wel verder met deze relatie?
• Kan ik nog van baan veranderen of moet ik tot mijn pensioen hier blijven zitten?
• Welke opleiding zou ik nog willen doen?
• Waarom voel ik mij zo onrustig, ontevreden of angstig?
• Help! Is dit het nou tot aan mijn tachtigste?
Zo rond je veertigste komen deze vragen vaak naar boven. Deze fase noem ik ook wel een tussenfase of de zogenoemde midlife. Je merkt dat je niet echt meer bij de jongeren (= 20,30-tigers) hoort en het getal vijftig houd je liever nog even bij je vandaan.
De kinderen worden groter en hebben je volledige aandacht niet meer nodig. Je lichaam verandert. Het huisje- boompje-beestje verhaal heb je neergezet. En net nu alles in een rustig vaarwater zou moeten zijn, begint het te kriebelen. Wat nu?
De dagen vliegen maar voorbij, en steeds meer word je je bewust van de vergankelijkheid van het leven. Daardoor krijg je het gevoel dat áls je nog iets anders wilt, het nu toch echt moet gaan gebeuren. Ook kun je je steeds meer afvragen; wie ben ik nou eigenlijk? Deze gedachten en gevoelens kunnen je een onrustig, ontevreden en zelfs een angstig gevoel geven.

Ik ken deze gevoelens maar al te goed. Inmiddels ben ik een beginnende veertiger. Met levensvraagstukken en zelfonderzoek ben ik al vroeg aan de slag gegaan. Dat heeft mij veel inzicht opgeleverd. Nu werk ik als therapeut en help mensen- met name veertigers, van onrust, ontevredenheid en het niet meer goed weten naar meer rust, ruimte en helderheid.
In een aantal sessies kom je er achter waar je onrust of ontevredenheid vandaan komt en hoe je je leven wél graag vorm wilt geven. Vaak spelen er onbewuste dingen (wellicht uit het verleden) die maken dat je je nu voelt zoals je je voelt. Door stil te staan bij dat wat is en was en tijd en aandacht geven aan je gevoelens en gedachten, krijg je antwoorden op je vragen. Hierdoor zul je meer rust en ruimte in jezelf gaan ervaren.
Zo kun je ook deze fase van je leven gaan omarmen!

Wil je ook antwoorden op je vragen en meer inzicht in jezelf? Ik help je er graag bij.
Om te ontdekken wie ik ben en hoe ik werk kun je kosteloos en vrijblijvend een afspraak voor een inspiratiesessie van 30 minuten met mij maken.
Mail mij gerust voor meer info.: info@maaikeboersma.nl | www.maaikeboersma.nl
Waarom niet? Het leven is immers te kostbaar om het zomaar voorbij te laten waaien…

Geplaatst in

maaike boersma

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *