‘Een onzekere vanzelfsprekende verstofte huismus. Zo voel ik mij.’

De twijfel over mijn huwelijk sloeg als een windvlaag om mijn hoofd heen. De ene keer kwam die van links en de andere keer van rechts. Ik weet heus wel diep van binnen dat het met onzekerheid over mijzelf te maken heeft. Dat ik degene ben die afstand neemt. Ik voel mij immers niet meer mooi genoeg, niet goed genoeg. Ik voel mij een vanzelfsprekendheid, een verstofte huismus. Na 18 jaar huwelijk, 3 kinderen, huis, boom, beest, is er van die sprankelende, sexy en onbevangen vrije vrouw weinig meer over. Ik heb het gevoel dat mijn man mij daardoor ook voor lief neemt. Ik ben er. Ik zorg. Ik doe. Hij is druk met z’n carrière en in zijn weinig vrije uren vermaakt hij zich met de kinderen. Wat natuurlijk ook logisch is. Ergens onderaan in de rij sta ik voor mijn gevoel. Dat kwetst me. Ik heb door dit alles een muurtje om mijn hart heen getimmerd. Dat kan ik overigens best goed aangezien ik best handig ben, al zeg ik het zelf.

Maar goed. Die twijfel is daardoor wel toegeslagen. Wat als ik straks tachtig ben en ik kijk terug? Het idee dat het zo blijft, benauwd me. Ik merk ook dat het mij verdrietig maakt. Dit is volgens mij niet waar het leven voor bedoeld is.’

Zomaar een verhaal van een klant. Uiteraard heb ik omwille van de privacy e.e.a. aangepast. Maar in grote lijnen is dit wel waar het over gaat. Je kunt je door allerlei oorzaken steeds onzekerder gaan voelen door de jaren heen. Dit geldt overigens ook voor mannen! De gezinsrelatie heeft de overhand gekregen en daardoor is de liefdesrelatie gaan uitdoven. Je wordt steeds meer een vanzelfsprekendheid voor elkaar en dat is jammer. Hierdoor sluit je je hart steeds verder voor de ander.

Wat als je gaat werken aan je zelfbeeld waardoor je weer zelfvertrouwen krijgt, keuzes durft te maken en meer te gaan staan voor eigen waardes en verlangens?

Ik help je daar graag bij. En nee, je hoeft helemaal geen keuze te maken om wel of niet te scheiden. Daar gaat het niet om. Maar de twijfel die je nu ervaart, wil jou wel wat vertellen. En met dat wat, gaan we aan de slag.

Maar eerst mag je gebruik maken van mijn aanbieding voor een kosteloos en vrijblijvende zoommeeting van een half uur. Hierin luister ik naar je verhaal en beantwoord ik eventuele vragen die je hebt. Je kunt je hier aanmelden: info@maaikeboersma.nl  

foto: canvas

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *