De dag dat ik besloot mijn twijfel mee te nemen

Wanneer je wegloopt van je gevoelens van twijfel, rent het je keihard achterna. Wanneer je besluit je twijfel te omarmen, wijst het je de weg.

Lange tijd heb ik het gevoel van twijfel weggedrukt. Ik wilde geen twijfel voelen. Ik was er zelfs wat bang voor. Want als ik dat gevoel serieus zou gaan nemen, wat dan? Moet ik dan een keuze maken? Dat wil ik helemaal niet. Ik duwde het gevoel weg als een bal in het water, maar niet veel later kwam het gevoel doodleuk weer naar boven gefloept. Het kostte mij bakken met energie. Gedachten als: hoe kan ik het toch fixen?, waarom klopt het niet voor mijn gevoel?, wat wil ik dan wel?, moet ik nu nog meer?, dreven mij tot wanhoop. Ik liep lange tijd met mijn ziel onder mijn arm. Want natuurlijk lag het niet alleen maar aan de ander. Dat zou wel heel makkelijk zijn geweest. Ik moest echt bij mezelf te rade gaan. En dat deed ik ook. Ik besloot mijn twijfel mee te nemen naar elk gesprek die ik nodig achtte. Zo zat ik samen met mijn twijfel bij de therapeut, op de fiets, op de bank met een glas wijn bij mijn vriendinnen, uiteraard regelmatig met de vader van mijn kinderen zelf en ik liep urenlang alleen met mijn eigen hoofd en mijn twijfel onder mijn arm. Wat wilde het mij toch vertellen?

Op een gegeven moment kon mijn hoofd het niet meer bolwerken en begon mijn lijf te protesteren. Nu is het afgelopen, zei ze. En ik voelde dat het op dat moment onomkeerbaar was. Ik moest de moeilijkste knoop van mijn leven doorhakken: het beëindigen van mijn liefdesrelatie en daarmee alles loslaten wat mij zo dierbaar was en is. Mijn huwelijk is niet mislukt, zeker niet. Het is anders gelopen dan gehoopt. Hoewel het nog steeds zoeken is, kom ik nu in alles mijzelf tegen en groei ik des te harder als mens. Juist door al het ongemak te doorvoelen. De groei binnen mijn relatie was gestagneerd. Dat ligt niet aan de één of de ander. Dat ligt aan dat je als mens altijd in beweging bent. De kunst is om er op durven te vertrouwen dat je twijfel het goede met je voorheeft. En dat het je echt wat essentieels te vertellen heeft dat vraagt om bewustwording en inzicht op dieper liggende thema’s. Ik breng in mijn 1 op 1 sessies die helderheid en inzichten. Dat is mijn talent. Daarnaast ken ik als geen ander het veld van de twijfel en alles wat daarin voorbij komt. Dus mocht je je herkennen in mijn verhaal, schroom dan niet om aan de digitale bel te trekken: info@maaikeboersma.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *