Alle ruimte tijd en aandacht om vier uur lang met jouw vragen bezig te gaan. Dat kan bij Maaike. 1 op 1 begeleiding zowel binnen als buiten. Interessante oefeningen, prikkelende vragen en mooie bewustmakers.

Dit verhaal zou ook zomaar jouw verhaal kunnen worden.

751 keer bekeken
Lees tijd: 5 minuten

Vandaag is het zover. Hoewel ik het spannend vind, voel ik ook dat ik er klaar voor ben. Klaar om een nieuw hoofdstuk aan mijn leven toe te voegen. Een hoofdstuk welke ik zelf wil schrijven zonder dat ik mij laat beïnvloeden door de buitenwereld. De dingen ga doen die voor mij zinvol en voedend zijn. Ik heb mij te lang laten leiden door hoe het hoort en wat er van mij gevraagd werd. En ondertussen passeerden de dagen, maanden en jaren, terwijl ik vaak het gevoel had aan de zijkant toe te kijken. Nu passeer ík de bomen, mensen en voertuigen op de weg. Ik heb het stuur letterlijk in mijn handen en ben op weg naar een plek in Nederland. De drukte van de stad laat ik achter mij en hoe meer ik naar het oosten rijd, hoe rustiger het om mij heen wordt.

Na zo’n 45 minuten rijden, zie ik aan de linkerkant de rivier met mij mee stromen. Het is de Ijssel. Wat een prachtig natuurgebied. Het is nog redelijk vroeg in de ochtend en de dauw drapeert de weilanden met een dun laagje vocht. De locatie waar ik heb afgesproken ligt tussen Deventer en Zwolle. Ik ga een dagdeel met mezelf aan de slag deze morgen. Maaike, zo heet ze, begeleidt mij hier bij. Haar site viel op. Deze site straalt zo’n serene rust uit en dit is ook waar ze voor staat; werken vanuit rust, aandacht en met alle ruimte en tijd voor dat wat er naar buiten wilt komen. Maaike heeft, naast mijn coaching vraag, een aantal vragen waar het programma om heen is gebouwd: wie ben ik zonder mijn gedachten, waar sta ik, wat wil ik, wat belemmert mij en wat mag ik los gaan laten. Mijn coaching vraag: Hoe kan ik meer regie nemen over mijn leven, neemt ze mee op de voorgrond.

Ik bedenk mij dat ik al jaren eigenlijk niet toe kom om echt eens stil te staan bij ik werkelijk ben en wat er in mij beweegt. Tuurlijk las ik weleens een zelfhulpboek en vond ik dat interessant maar dat het nu echt beklijft, nee. Daarnaast vroeg mijn gezin en werk veel aandacht en ging er ook veel tijd zitten in mijn sociale leven. Helemaal niet erg, maar op een gegeven moment blies ik veertig kaarsjes uit en voel ik dat er een nieuwe fase voor mij is aangebroken.

Nog tien minuten en dan ben ik er. Ik kijk om mij heen en geniet van het prachtige landschap waar ik door heen rijd. Je zal hier maar wonen! Ik besluit dat deze ochtend écht een cadeau is aan mijzelf.  

Daar staat ze bij de voordeur. Een hartelijk ontvangst en de geur van eigengebakken appeltaart komt me tegemoet. We lopen door naar haar praktijk. Ik ervaar meteen de rust en de serene stilte die er hangt. Dit is een plek waar ik helemaal mezelf kan en mag zijn. Hoewel we binnen starten, neemt Maaike mij ook mee naar buiten voor een frisse neus maar vooral ook voor een vernieuwde blik. Want door de oefeningen in de natuur ervaar ik de natuur op een heel andere manier.

De ontspanningsoefeningen, de gesprekken waarbij ik ineens zie en begrijp waarom ik mij zo vaak wegcijfer en het maken van een visionboard waardoor ik mijn verlangens visueel maak, zorgen ervoor dat antwoorden die klaarblijkelijk al in mijzelf lagen te wachten, naar boven worden getoverd. Ik krijg inzichten en tools aangereikt. En die geiten. Haha… die ga ik echt loslaten! Het is fijn dat we niet alleen maar praten óver dat waar ik tegen aan loop maar Maaike laat me ook weer voelen. Een smakelijke lunch met knisperend brood van Bokkers Molle, de bakker die nog op authentieke wijze bakt en eigengemaakte pompoensoep zorgen dat mijn maag rijkelijk gevuld wordt.

Na vier uur intensief aan het werk te zijn geweest, neem ik afscheid van Maaike en deze plek. Een waardevolle plek waar ik graag nog eens naar terug zou keren. Want hoe breng ik dit in de praktijk? Daarom is het ook fijn dat Maaike de komende drie maanden mij zal blijven ondersteunen, zodat ik ook werkelijk door kan zetten en niet terug val in mijn oude patronen. 

 Ik stap mijn auto weer in en rij tevreden terug naar dezelfde plek waar ik vanmorgen vertrok, maar nu met een hart vervuld van rust en ruimte en helderheid met wat ik wil gaan doen in mijn leven.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Klinkt fijn he? En dat is het ook. Het is precies zoals ik wil dat het is voor degene die door mij gecoacht wordt. Een plek waar je mag zijn met alles wat er in je beweegt. Waar er zonder oordeel naar je geluisterd wordt en waar je met inzichten en vernieuwde energie weer naar huis terugkeert. Het is altijd weer een feestje om 4 uur lang met iemand te mogen werken.

Wat doet het verhaal jou? Is het herkenbaar voor je? Heb jij ook het verlangen om eens echt jezelf de tijd te gunnen om daadwerkelijk stappen te gaan zetten samen met een ervaren therapeut? Dan zou dit verhaal ook zomaar jouw verhaal kunnen worden. De Walk & Vision kun je namelijk boeken op woensdag en vrijdag van 10 tot 14 uur. De Walk & Vision is een intensief dagdeel waarbij we op een fijne en prachtige plek zowel binnen als buiten aan de slag gaan met jouw binnenwereld. Dit vanuit rust en met aandacht. Daarbij zijn de volgende 5 vragen zijn het uitgangspunt:

  • Wie ben ik zonder mijn gedachten?
  • Waar kom ik vandaan?
  • Waar sta ik?
  • Wat wil ik graag?
  • Wat belemmert me?
  • Wat mag ik los gaan laten?

 

Je zoekt een therapeut die:

 • de tijd voor je neemt
 • jou professioneel begeleidt vanuit rust en met aandacht
 • al veel opleidingen, cursussen en trainingen m.b.t. therapie, coaching en pers. ontwikkeling heeft gevolgd en weet waar ze het over heeft
 • die jou bewust laat worden van jouw binnenwereld
 • die je helpt keuzes te maken vanuit een andere plek namelijk; je hart
 • snel de kern van jouw knelpunten weet te pakken
 • de natuur er ook bij betrekt
 • ook achter jouw coaching vraag kijkt (waar gaat het werkelijk over)
 • ervoor zorgt dat de antwoorden uit jouzelf komen en niet voorgekauwd worden
 • op maat werkt en kijkt wat passend is voor jou
 • je spiegelt, zodat je je meer bewust wordt van dat wat je laat zien
 • met je meedenkt en ideeën, tools en tips kan aandragen
 • je niet het gevoel geeft dat je na deze ochtend er alleen voor staat. Maar dat je in ieder geval 3 maanden gecoacht blijft worden om niet weer in oude patronen te vallen.

 

Past dit programma bij jouw levensfase?

 • je staat in het midden van je leven (35- 50 jaar)
 • je ervaart onrust en/ of onvrede
 • je hebt de wens om een aantal dingen in je leven te willen veranderen
 • je komt er niet aan toe om stil te staan bij wie je bent en wat je écht wilt en wil daar nu echt mee aan de slag
 • je voelt dat er meer in je zit maar krijgt het er niet uit of durft daar niet goed voor te gaan staan
 • Je wilt richting hebben
 • je wilt meer betekenis geven aan je leven
 • je hebt het gevoel eerst iets te moeten doorbreken of verwerken om weer door te kunnen
 • je wilt geen lang traject maar wil meteen goed aanpakken
 • Je wilt onverdeelde aandacht en werkt graag 1 op 1

Welkom.

Uiteraard maken we eerst telefonisch kennis met elkaar (vrijblijvend en kosteloos). Een goed gevoel van beide kanten is natuurlijk belangrijk. Ook kun je in dit gesprek vragen aan mij stellen over het programma. Het programma wordt op maat voor je gemaakt. Ik werk niet met testen of volgens protocollen. Vaak wil een werkgever (een deel) van de kosten voor dit coaching programma vergoeden.

Ik kijk er naar uit je te ontmoeten.

Hartelijke groet,

Maaike Boersma | info@maaikeboersma.nl | 06 247 39 566

Geplaatst in

maaike boersma

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *