Voorkant e-book Reis door spreekwoordelijk lichaam

Het is zover! Mijn boek komt binnenkort uit!

493 keer bekeken
Lees tijd: 3 minuten
Dit is wel even een momentje hoor. Ik vind het namelijk zo leuk en bijzonder om je op deze herfstdag te kunnen vertellen waar ik de laatste maanden achter de schermen intensief mee bezig ben geweest. Namelijk…rapapa….met het schrijven van mijn (online) boek: ‘Reis door het spreekwoordelijk lichaam‘. Nu is het bijna zover en kan ik het jou als één van de eersten vertellen! Want in de week van 1 november is het boek, waarover zo meer, te downloaden via mijn site. En nu ik dit zo schrijf, verschijnt er een lach op mijn gezicht. Yes! Trots op.

De aanleiding om dit boek te schrijven begon in 2018 na een bezoek aan het anatomisch museum Bodyworlds in Amsterdam. Daar kun je op een zeer bijzondere manier het menselijk lichaam van binnen en buiten bekijken. Ik raakte gefascineerd door het feit hoe ingenieus ons lijf toch in elkaar zit. En ook werd ik mij er bewust van hoe ik mijn lijf als iets vanzelfsprekends zag. Mijn lijf bungelt de hele dag gewoon met mijn hoofd mee, doet wat het moet doen en zo niet, dan komt mijn hoofd in actie. Maar is dit wel zo vanzelfsprekend en wat als ik mijn lijf eens van binnen en buiten wat meer aandacht zou geven en meer als raadgever zou gaan gebruiken?

Na deze inspirerende dag in 2018 was het zaadje voor het schrijven van een boek al geplant. Het lijf moest dus het onderwerp worden. Daarnaast heb ik affiniteit met spreekwoorden, gezegden en uitdrukkingen. Ik hoor ze regelmatig ontsnappen uit monden, ook uit mijn eigen mond, maar daarna gebeurt er eigenlijk niets, terwijl ze veelzeggend zijn: ‘Het hangt mij de keel uit! of ‘Ik heb het gevoel dat ik in een keurslijf zit” of  ‘Ze zit zo dicht op mijn huid, wat moet ik daar nu mee?’

Ook ben ik van jongs af aan met bewustwording bezig. Tel dat, lijf, uitdrukkingen en bewustwording bij elkaar op, et voilà; het resultaat is een 48 pagina’s tellend boek: Reis door het spreekwoordelijk lichaam. Nou ja, voilà…zo makkelijk gaat dat niet hoor. Knarsen en krassen, weggooien en bewaren, stoppen en doorgaan, twijfelen en weten, et cetera. Maar uiteindelijk… is het toch gelukt. Of het boek iets voor jou is, vraag je je af? Wanneer je houdt van avontuur en nieuwsgierig bent naar wat je lijf je kan vertellen aan de hand van meer dan 80 spreekwoorden, gezegden en uitdrukkingen, dan zeker. Ik neem je namelijk mee op (innerlijke) wandelreis van top tot teen, van hoofd tot voeten. Omdat ik weet dat deze reis best intensief kan worden, heb ik ervoor gezorgd dat er genoeg rustpunten zijn waar je even op adem kan komen. Tijdens deze pauzes kun je aan de slag met reflectievragen die horen bij het hoofdstuk van dat moment. Is je lijf moe aan het worden, dan zijn er ook ontspanningsoefeningen te vinden en de zorgvuldig uitgezochte quotes kun je mee nemen ter overdenking.


Kortom: Een volledig online boekwerk van maar liefst 48 pagina’s dat je op een laagdrempelige manier kan helpen meer bewust te worden van en balans te krijgen in lichaam, geest en hoofd. Daarnaast krijg je tips en meer weet over de betekenissen achter meer dan 80 spreekwoorden, gezegden en uitdrukkingen. Het online boek is vanaf de eerste week van november te downloaden via mijn site.

Op dit moment worden de laatste puntjes op de I gezet. Ik ben mijn (kritische) meelezers dan ook erg dankbaar voor hun hulp, tijd en vertrouwen die ze mij hebben gegeven. Want dit schrijfproces gaat voor mij over zichtbaarheid. Waarover later wellicht meer. Ik ben zo benieuwd of je al zin krijgt in deze innerlijk wandelreis!  Laat mij gerust weten! Mail naar info@maaikeboersma.nl

Wordt vervolgd…

Alle goeds,

Maaike Boersma

maaike boersma

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *