start dag

Hoe ik mijn werkdag begin

779 keer bekeken
Lees tijd: < 1 minuut

Mijn werkdag start ik vanuit rust. Voordat een cliënt bij mij komt, zorg ik dat ik mijzelf rustig voel en bereid ik mij voor door het lezen van verslagen. Ik steek een kaarsje aan en zorg dat er een vers kopje thee of koffie klaar staat. Cliënten zeggen ook vaak als ze binnen komen: ‘Wat een rust hier’.  De sessie zelf start ik met een bodycheck. Een bodycheck is een kort stiltemoment waarbij de cliënt alleen maar mijn stem hoeft te volgen en zijn of haar eigen ademhaling. Zo komt iemand echt even tot rust. Er is altijd een groot voor en na verschil. Vanuit rust gaan we aan het werk en komen er waardevolle gesprekken tot stand. Een sessie duurt tussen de 60 en 90 minuten. Alle tijd, ruimte en aandacht dus. Fijne werkweek!

Geplaatst in

maaike boersma

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *