wifi loos vakantie

Hoe laad jij op tijdens de vakantie?

934 keer bekeken
Lees tijd: 2 minuten

Wat betekent zomervakantie voor jou? Waar hecht je waarde aan tijdens deze vrije weken? Wat is je behoefte? Je hebt immers jouw vakantie zorgvuldig uitgekozen. Hét oplaadpunt voor deze zomer. Want dat is wat je wilt. Uitgerust terugkomen. Maar lukt dat ook? Blijkbaar verlangen we naar meer basic en overzicht. Waarom gaan we anders in een tent of caravan zitten? Even de boel de boel laten en los te komen van de dagelijkse sleur en verplichtingen.

Voor mij is het belangrijk om de lat zo laag mogelijk te leggen. Per dag bekijken wat we gaan doen. Of we doen helemaal niets. Om daadwerkelijk te kunnen zijn waar ik ben, laat ik mijn telefoon uit. Ik wil namelijk zelf opladen in plaats van steeds bezig te zijn of mijn telefoon wel is opgeladen. Even geen afleiding van allerlei appjes of in de verleiding komen om toch weer door allerlei apps te scrollen. Juist afstand nemen van alles en iedereen zorgt ervoor dat ik werkelijk op kan laden en niet alsnog verbonden blijf met dat wat zich in mijn ‘normale leven’ afspeelt. Dat vind ik prettig. Zo heb ik ook wat te vertellen als ik thuis kom. Een tas vol boeken, spelletjes, badmintonrackets, voetbal en een bikini, zijn voor mij basis ingrediënten om mee te nemen tijdens deze vrije weken. Niet teveel poespas dus. Heerlijk! Daarnaast tijd nemen om samen lekker te eten, drinken, spelletjes te spelen en te kletsen. Cultuur opsnuiven en natuurlijk het buitenleven ervaren. Zo is onze vakantie compleet. Het hoeft helemaal niet groots of meeslepend. Het hoeft ook niet persé ver weg.
We zijn het hele jaar al druk en daarom toe om de versnelling, die vaak al te lang in z’n vier staat te blèren, terug te schakelen naar z’n twee. Het lijkt me een fijn vooruitzicht.

Zijn waar je bent en daar van genieten. Het leven kan heel eenvoudig zijn.

Hoe is dat voor jou?

 

Maaike

#Ithappensoffline

(foto society6)

Geplaatst in

maaike boersma

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *