comfortabel

Ik voel mij niet comfortabel. En dat is een groot compliment!

185 keer bekeken
Lees tijd: 2 minuten

Wie ben ik en waar sta ik voor? En hoe kan ik mij minder bezig houden met mij af te vragen wat een ander van mij vindt. Dat zijn de vragen van een nieuwe klant die ik vandaag mag verwelkomen in mijn praktijk op wielen. Uitkijkend over het prachtige Fortmondse landschap, maken we kennis met elkaar. Zo’n eerste gesprek is altijd even aftasten en zeker voor de klant best spannend om dat waar je mee worstelt op tafel te leggen. Onder het genot van een lekker kopje thee, stel ik vragen over wat er op dit moment op de voorgrond speelt op zowel privé gebied als op werkgebied, en vraag ik ook naar de achtergrond; het gezin van herkomst, schooltijd, et cetera. Zo krijg ik een uitgebreid beeld van de klant en zie en voel ik al snel waar de knelpunten zitten. Daarnaast maak ik aan de hand van de geboortedatum een creatiewiel voor de persoon in kwestie. Het creatiewiel geeft je inzicht in jouw levensdoel hier op aarde. Maar ook een inzicht in dat waar je uitdagingen liggen in dit leven. Een mooie waardevolle tool.

Aan het eind van de sessie vraag ik hoe de klant het heeft ervaren. Dit was zijn prachtige antwoord: ‘Ik voel me comfortabel genoeg bij jou om mij niet comfortabel te hoeven voelen.’ En dat is precies wat ik altijd hoop te geven: Een vertrouwd, open en oordeelloos gevoel, waardoor er ruimte ontstaat om alles wat zich ook maar aandient op tafel te kunnen leggen. Want daar waar het oncomfortabel begint te voelen, ligt de mogelijkheid om tot nieuwe inzichten te komen. 

De volgende afspraak is gepland.

Worstel jij ook met (levens)vragen? Wil je helderheid en antwoorden op je vragen? En wil jij ook op een andere manier begeleidt worden, dan op de reguliere manier? Maak dan hier vrijblijvend en kosteloos een afspraak voor een kennismakingsgesprek of kijk eerst op mijn site voor meer informatie. Je kunt vaak binnen 2 weken al terecht. 

Hartelijke groet,

Maaike Boersma

 

 

 

Geplaatst in

maaike boersma

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *