to meet

Om jezelf te ontmoeten…

118 keer bekeken
Lees tijd: < 1 minuut

We ontmoeten liever een ander dan onszelf. En toch hebben we juist ook de ander nodig om onszelf te ontmoeten. Juist op die plekken waar het niet prettig voelt in onszelf en daar graag aan voorbij gaan. Dit door bijvoorbeeld afleiding te zoeken. Afleiding door onze smartphones, drugs, drank, Netflix, van feestje naar feestje hoppen, et cetera. Maar daar waar het niet prettig voelt, daaronder ligt een nieuwe mogelijkheid te wachten. Een nieuw inzicht. Dit ontstaat wanneer je helemaal de stilte in jezelf durft toe te laten, bijvoorbeeld in een stilteretraite. Of wanneer je je laat spiegelen, bevragen, lichamelijke sensaties durft te doorvoelen, pijn toe te laten en de tranen te laten stromen in contact met de ander. En wanneer je dat helemaal hebt toegelaten merk je dat er ruimte ontstaat in je. Er is iets doorbroken. Soms niet eens precies te verwoorden, maar des te meer te voelen. De brok uit de keel is weg, het voelt niet meer zwaar op de maag, er zijn geen kopzorgen meer en het gevoel iets op de lever te hebben, is ook verdwenen (dit zijn trouwens spreekwoorden waar ik ook in mijn boek: Reis door het spreekwoordelijk lichaam, uitgebreid op in ga).

Wij mensen willen graag in ons hoofd bivakkeren. Daar waar het veilig voelt en het unheimische gevoel goed te praten is. Maar daardoor kom je steeds verder van jezelf af te staan.

Ontmoet jezelf via de ander, zodat je niet meer met je ziel onder je arm loopt.  Ik begeleid je daar graag bij. Dat is mijn werk. Meld je hier aan voor een vrijblijvend en kosteloos telefonisch kennismakingsgesprek.

Groet, Maaike

info@maaikeboersma.nl

maaike boersma

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *