wat als

Wat als en had ik maar…

148 keer bekeken
Lees tijd: 2 minuten

Vaak blijven we hangen in ons hoofd met ‘wat als’ of ‘had ik maar’ gedachten. De ene ligt in het verleden, de andere in de toekomst, maar beide helpen je niet vooruit wanneer je met die gedachten blijft zitten. Wat als is toekomst gericht en op angst gebaseerd. Er kunnen veel redenen zijn om iets niet te doen, terwijl er ook een stemmetje, een gedachten, een gevoel is, die juist wel iets wil doen. Dit stemmetje begint bij een impuls of een idee dat je meteen een opgewekt gevoel geeft. Wanneer je dan tot actie wil overgaan, kan dit stemmetje overruled worden door een andere stem die van: maar wat als… en dan volgen er allerlei scenarios en lichamelijke sensaties om het vooral niet te doen. Vaak luisteren we daar naar en houden we ons in. Wat tot teleurstelling leidt. Hoe zou het zijn om je eerste impulsen wat vaker te volgen en kijken waar het toe leidt. Dit zijn namelijk je wegwijzers. De kant die je op mag gaan om jouw leven te leven die het beste bij je past.

Daarnaast hebben we de ‘had ik maar‘ gedachten. Het spijt hebben van dingen die je niet hebt gedaan of gezegd. Stel dat je nu zo rond de tachtig bent en je kijkt terug op je leven, wat zijn dan de dingen die je toch graag had willen doen? Wat komt er dan meteen bij je op? Of wie had je nog wat willen zeggen? Voel eens bij jezelf waar je geraakt wordt als je hier zo over nadenkt en kijk eens of je het alsnog kan gaan doen. Ook als het gaat om een overleden iemand. Sta er eens bij stil, steek een kaarsje aan en vertel alsnog hardop of in gedachten wat je had willen zeggen. Je zult je daarna anders voelen.

Wat als we zouden leven zonder de wat als en had ik maar gedachten? Hoe zou je leven er dan uit zien?

In september ga ik workshops inplannen waarbij we een soulboard gaan maken. We gaan aan de slag met de vragen: Waar gaat mijn ziel van zingen? Wat maakt mij gelukkig en wat geeft mij energie? Houd mijn site in de gaten!

Mooie dag.

Maaike

maaike boersma

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *