Onder de ruis ligt de stilte in alle rust te wachten

Onder alle ruis ligt de stilte rustig te wachten…

183 keer bekeken
Lees tijd: 2 minuten

Hoi,

Het bos roept! En daar geef ik maar wat graag gehoor aan. Er is zoveel te ontdekken nu de herfst haar intrede heeft gedaan. De diverse kleurtinten van de bladeren die worden losgelaten door de beuk, de eik en de kastanjeboom, de meest minuscule paddenstoeltjes die dapper tevoorschijn komen wanneer de wind langs de rood met wit gestipte hoedjes streelt en de beukennootjes die her en der verspreid over de onverharde paden liggen. En de zon die haar zachte najaarsstralen op mijn haren laat voelen. Het maakt van mij een tevreden mens.

Daar waar het op zo’n moment rustig en vredig voelt, weet ik dat de ruis ook altijd dichtbij is. De dunne laagjes van stilte en ruis zijn nauw met elkaar verweven. Het zijn de polariteiten in het leven. Zoals een hevige storm de omver geblazen bomen op de stille ondergrond laat vallen.

Ik hoef bijvoorbeeld mijn telefoon of tv maar aan te zetten en de berichten over oorlogen, de enorme energieprijzen, schandalen, ziekten en wat al niet meer aan kommer en kwel, raakt mijn netvlies en daarmee ook mijn gemoedstoestand. Op zo’n moment zakt bij mij de moed in mijn wandelschoenen, terwijl hetgeen wat ik lees of hoor op dat moment (gelukkig) eigenlijk geen persoonlijk leed veroorzaakt. Zo’n grote impact kan media dus op je hebben. Goed om je daar bewust van te zijn.

Daarom is het zo belangrijk om zélf na te blijven denken, te voelen en dan keuzes te maken die voor jou goed voelen, daar je aandacht aan te schenken en daarmee ook je tijd en energie. De feiten liggen namelijk vast, hoe jij er naar kijkt en over oordeelt bepaal je zelf. En dat heeft betrekking op je eigen gemoedstoestand. Ik weet er alles van!

Tip: Onderzoek deze maand eens bij jezelf waar jij je door de dag heen het meest bevindt: in de rust of in ruis? In je hoofd met alle gedachten of in je lijf? Wat is je behoefte? En welk stapje kun je daar nu in nemen om dat te verwezenlijken?

En kom je er niet uit, laat me gerust weten, ik denk graag met je mee.
Ik wens je mooie herfstdagen toe!

Maaike

ps: Dit blog komt uit mijn nieuwste bewustmaker? Ook maandelijks een Bewustmaker ontvangen? Meld je je dan hier aan.

maaike boersma

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *