Reis door het spreekwoordelijk lichaam #7 het borstgebied

‘Lipjes getuit, borstjes vooruit!’,riep Marijke Helwegen al jaren geleden.
We zijn aangekomen bij het borstgebied. Ik zeg: Maak je borst maar nat
Ook dit gebied heeft een aantal spreekwoorden, gezegdes en uitdrukkingen waar je misschien niet één, twee, drie bij stilstaat. Bijvoorbeeld; iets tegen je borst stuiten.
Van het weekend hoorde ik tijdens de voetbalwedstrijd van mijn zoon nog iemand roepen; Vang die bal met je borst op! De bal stuit dan tegen de borst en daarmee houd je deze tegen. Letterlijk. Figuurlijk kan iets ook tegen je borst stuiten. Bijvoorbeeld een collega die iets zegt wat hard bij je aan komt. “Wat hij zei stuitte mij echt tegen mijn borst’’, zeg je dan ‘s avonds tegen je partner. Als je je werk al als stressvol ervaart en deze collega ook dingen zegt die je tegen de borst stuit, dan kan dat uiteindelijk zorgen voor een druk op de borst. Misschien herken je het wel dat je hoog in je adem zit en een drukkend gevoel ervaart. Een vervelend gevoel dat uitnodigt om eens te kijken wat je kunt veranderen aan de situatie waarin je zit. Dit gevoel komt ook vaak voor als we te druk zijn, teveel op ons bordje hebben en het overzicht aan het kwijt raken zijn.
We rennen struikelend achter de tijd aan, zeg maar. Wat voor mij op zo’n moment goed werkt, is om uit volle borst mee te zingen met zo’n heerlijke smartlap. Je adem gaat dan automatisch wat zakken, je komt uit je hoofd. Zo loop je al een stuk relaxter naar je volgende afspraak.

Reis hier verder naar het volgende blog

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *