boom

Relatiecrisis? Heeft dat wel met je relatie te maken?

86 keer bekeken
Lees tijd: 2 minuten

En dan komt  er een moment in je leven dat je denkt: Huh? Is dit het nog wel? Waar is die verbinding gebleven? Wil ik wel oud worden met deze persoon naast me? En waarom heb ik deze verwarrende gevoelens? We hebben een mooi gezin, samen veel opgebouwd, huis, boom, beest, het is er allemaal. En toch… Er knaagt iets in mij. Het maakt me onrustig en onzeker. Herkenbaar?

Zie je relatie eens voor je als een boom die ooit begon als 2 in elkaar verstrengelde verliefde zaadjes en uitgroeide tot een stevige stam met wortels diep in de grond. Die stam heeft door die stevigheid en het veilige gevoel voor nageslacht gezorgd waar de trotsheid van af druipt en van hier tot aan de maan gehouden wordt. Alle aandacht en energie is daar de afgelopen jaren naar toe gegaan.

Maar de stam groeit door, de kinderen worden ouder en krijgen hun eigen takken en ook kom je als mens op een punt dat je voelt dat je op een doodspoor bent gekomen. Het begint binnen in je te wringen, je wordt onrustig en ervaart onvrede. Maar eigenlijk zegt dit alles dat je toe bent aan een groeispurt in je ontwikkeling. Je liefdesrelatie is dan vaak het eerste dat onder de loep wordt genomen. Ben jij het nog wel voor mij? Of kun je je beter afvragen: ben ik het nog wel mezelf?

Uiteindelijk is elk zaadje, hoe zeer in elkaar verstrengeld, uniek en heeft zijn of haar eigen pad te volgen. Of beter gezegd: zijn of haar eigen tak. Je kunt dus vertakken van elkaar. En het is fijn om, wanneer je weer voelt dat het weer klopt van binnen voor je, samen kunt komen met je partner. Dat jullie samen een groei doormaken en elkaar weer vinden, doordat ieder op zich dichter bij zichzelf is gekomen. Maar het kan ook zijn dat dit niet meer lukt. Dat het niet meer matcht. Dat is verdrietig, maar dit staat los van de gezinsrelatie die ervoor zorgt dat de stam nooit om zal vallen, maar hoogstens een andere vorm gaat krijgen. Een boom die stevig geworteld is, valt niet zo snel om door storm, regen of onweer. Maar de bedoeling van het leven is mijn inziens wel dat je het voor jezelf van binnen kloppend houdt. Dat jouw tak mag doorgroeien op de manier die passend is bij jouw eigen unieke zijn. En dat vraagt om met jezelf aan de slag te gaan.

k help je graag bij die zoektocht naar binnen en maak graag 30 minuten voor je vrij voor een vrijblijvende en kosteloze zoommeeting. Vul hier het contactformulier in.

foto: pinterest

maaike boersma

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *