rambam

Uitzending RAMBAM over wildgroei in de wereld van coaches

756 keer bekeken
Lees tijd: < 1 minuut

Deze uitzending is de moeite waard om eens te bekijken. Ik ben het er ook mee eens dat mensen, hoe goed de intentie ook, zich veel te snel coach kunnen noemen. Om als coach te kunnen werken, hoef je eigenlijk alleen maar naar de Kamer van Koophandel te stappen. Dat is natuurlijk best gek.
Een coach werkt immers met mensen met serieuze hulpvragen. Ik heb het nu dan ook over coaches die werken met mensen met mentale problemen.

Wanneer je vastloopt in je leven en op zoek bent naar een coach om je te begeleiden bij jouw hulpvraag, is het mijn inziens van essentieel belang dat de coach een geaccrediteerde opleiding heeft genoten. Helemaal fijn als diegene daarnaast is aangesloten bij een beroepsvereniging en dus verplicht is om aan intervisie en bijscholing te doen.
Daarnaast vind ik het belangrijk dat een coach (of therapeut) voordat hij/zij zichzelf coach/ therapeut noemt aan zelfontwikkeling heeft gedaan en bezig is geweest met zijn of haar eigen issues. Om zo tegenoverdracht te voorkomen of in iedergeval zicht in te hebben. Check dus altijd eerst of degene waar jij naar toe wilt een goed gevulde professionele gereedschapskist heeft om je te kunnen begeleiden.
Hier de link naar de uitzending van RAMBAM   

maaike boersma

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *