digital detox overijssel

Voor wie zorg je beter: voor je smartphone of jezelf?

233 keer bekeken
Lees tijd: 2 minuten

‘Oh ships, m’n smartphone is bijna leeg. Waar is de oplader?’  ‘Straks heb ik geen bereik meer!’

Herken je dit? Maar wat betekent het eigenlijk voor jou om geen bereik te hebben? Wat gebeurt er in je lijf wanneer je op dit punt zit. En waarom? Welk bereik is er dan niet meer en is dat werkelijk zo belangrijk?

Hoe meer we aan het infuus van onze smartphone (zeer slim gemaakt inderdaad) vastgebonden zitten, hoe verder we van ons werkelijke leven in het hier en nu komen te staan. Ik had zelf nooit verwacht dat mijn smartphone zo’n belangrijke plek zou innemen. Of beter gezegd: dat ik mijn smartphone zo’n belangrijke plek heb in laten nemen. Want hoewel het mij op een aantal punten makkelijker maakt, kost het mij ook energie. Het steeds checken van berichten, het snel willen reageren op appjes, het één en ander even snel op willen zoeken, het toch even scrollen van m’n insta account terwijl ik dat een kwartier geleden ook nog heb gedaan, kost zoveel tijd en energie en zorgt er ook nog eens voor dat ik steeds weg ben bij waar ik op dit moment werkelijk ben. Namelijk daar waar mijn lijf is. Gelukkig heb ik daar inmiddels de regie weer over genomen.

Gek eigenlijk dat we goed zorgen voor onze smartphone, maar eenmaal onze aandacht daarop gericht vergeten we het leven om ons heen en ben je met je aandacht niet waar je werkelijk bent. Daarbij doet het ook wat met je lijf. Voel maar eens als je een schokkend bericht leest of juist een blij bericht. En wat gebeurt er daarna met je? Het heeft invloed op je gemoedstoestand namelijk.

Vraag jezelf eens wat vaker af voordat je je smartphone aandacht geeft: Wat is nu werkelijk mijn behoefte? Waar krijg ik energie van? Je smartphone kan best even zonder aandacht.

Merk je dat je teveel in beslag wordt genomen door je smartphone? En wil je de regie weer zelf nemen voor je leven, weg van de ruis en terug naar de rust?

Mail mij dan voor een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek : Info@maaikeboersma.nl

Ik ga graag met je op pad.

-Maaike

Geplaatst in

maaike boersma

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *