Wat als we zouden luisteren naar de signalen in ons lijf?

Dat goede voeding goed is voor je lijf, weten we natuurlijk wel. Maar luisteren naar de signalen die je lijf je aanreikt, nemen we vaak voor lief of merken we niet eens op. Laat staan dat we ze serieus nemen. Toch onthoud je lijf alles. En wil het niets liever dan dat jij lekker in je vel zit! Immers: jij en je lijf zijn één en trekken een heel leven samen met elkaar op. Wanneer je je niet prettig voelt, zeg je vaak: ‘Ik zit niet lekker in mijn vel’. Jezelf afvragen wat maakt dat je niet lekker in je vel zit, is al helpend. Maar ook uitdrukkingen als: Het grijpt me naar mijn keel, ik heb het gevoel dat ik  op mijn tenen loop of daar draait mijn maag van om, zijn allemaal uitdrukkingen die we zomaar spontaan kunnen zeggen, maar ook meteen over heen stappen. Dit terwijl het zinvol kan zijn om er eens bij stil te staan. Wat maakt namelijk dat je op je tenen loopt? Wie loopt je te pushen? Wat moet je allemaal van jezelf? En waarom?       

Deze en meer dan tachtig andere spreekwoorden, uitdrukkingen en gezegden heb ik uitgewerkt in mijn boek: Reis door het spreekwoordelijk lichaam. Het helpt je bewuster om te gaan met je lijf en te leren luisteren naar de signalen die je lijf je aangeeft. Je lijf is er namelijk voor jou!

Meer info over dit boek of het e-book bestellen kan HIER .

Vragen over het boek of over mijn manier van werken? Stel ze gerust. info@maaikeboersma.nl

Hartelijke groet, Maaike Boersma

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *