Wandeltherapie Overijssel

Wat doe jij tijdens een wandeltherapiesessie, Maaike?

677 keer bekeken
Lees tijd: 2 minuten

Ik kan mij voorstellen dat je bij het idee van wandeltherapie twijfelt of zo’n sessie je wel iets op kan leveren. Inmiddels kan ik daar volmondig JA op zeggen.

Het mooie van een wandeltherapiesessie is namelijk dat door het wandelen twee hersenhelften tegelijk worden gestimuleerd wat letterlijk beweging brengt in problemen en vastzittende patronen. (bron;Psychologie) Er komt steeds meer wetenschappelijk bewijs dat wandeltherapie helend werkt. Dat is fijn.
Het is niet zomaar een gesprek waarin ik je vertel wat je het beste kunt doen met dat waar je tegen aan loopt. Dat is niet aan mij en ook niet helend en duurzaam. De antwoorden liggen namelijk in jezelf. Al dan niet onder een laagje stof.

Het is aan mij als therapeut om je te helpen het antwoord bij je naar boven te halen, waar je zelf niet makkelijk bij kunt komen. Dit doe ik door heel goed te luisteren naar je verhaal en je (prikkelende) vragen te stellen, te spiegelen en scherp waar te nemen. Daarnaast help ik je om uit je hoofd te komen en meer in je lijf te gaan zakken. Ik vraag daarom ook regelmatig naar dat wat ik waarneem bij je. Zo kun je meer gaan voelen in plaats van (be)denken, en ga je ontdekken waar je vraag werkelijk over gaat en wat er losgelaten mag worden. (Hier lees je meer over mijn studies en achtergrond.)

Het gaat om de vraag achter de hulpvraag welke vaak dieper ligt. Vaak op een onbewust niveau. Zodra je dat doorvoeld hebt, vindt er een nieuwe kijk op jezelf plaats. Meer kloppend bij jouw waardes. Hierdoor ervaar je meer rust en ruimte en ben je je meer bewust hoe het bij je werkt. Je hoort dan ook vaak: ‘Ik ben meer mezelf geworden’. Een bijzonder proces!

De natuur werkt rustgevend en kan mooie metaforen bieden tijdens het wandelen. Daarnaast is het wandelen naast elkaar voor veel mensen prettiger dan tegen over elkaar zitten in een ruimte.

Eén van mijn cliënten liet onderstaande review achter:

Marian: Ik heb een mooie walk en talk gehad om op en in mijn eigen levensverhaal te komen. Maaike heeft een groot luisterend oor zonder oordeel.
Is scherp en fijngevoelig. Ik heb een mooie walk en talk gehad om op en in mijn eigen levensverhaal te komen. Maaike heeft een groot luisterend oor zonder oordeel.
Is scherp en fijngevoelig. Dank voor dat wat ik heb opgelost bij mezelf.
Een soms nog onwerkelijk gevoel, maar er is een heel ontspannen en tevreden gevoel ontstaan. Dank.

Wil je weten wat een Walk & Talk andere mensen heeft gebracht? Kijk dan eens bij de reviews.

Ps: deze foto is gemaakt tijdens een wandelsessie in deze corona tijd. Ik hanteer hierbij de regels van het RIVM.

Geplaatst in

maaike boersma

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *