Welke is voor jou van toepassing?

We zeggen elke dag wel een spreekwoord, gezegde of uitdrukking. Vaak tussen neus en lippen door. Toch kunnen deze uitdrukkingen leiden tot een bewustzijns inzicht. Ze zeggen namelijk iets over jouw gemoedsrust of gesteldheid. Welke van deze vijf hoor jij jezelf weleens zeggen? En wat doe je er vervolgens mee?

  • In een keurslijf zitten : Je kunt je zo geremd voelen in je bewegingsvrijheid, zowel letterlijk als figuurlijk, dat je het gevoel hebt vast te zitten in een keurslijf. Je voelt je niet vrij in je lijf en hoofd, je hebt bijvoorbeeld het gevoel geleefd te worden, in plaats van dat jij je eigen leven leeft en leidt.
  • Met je ziel onder de armen lopen: Je voelt je niet begrepen, bent even de weg kwijt, je voelt je rusteloos of eenzaam.
  • Je gal spuwen: Je kan er niet tegen dat jou onrecht is aangedaan en dat wil je het liefst ook even laten weten! Toch houden we het vaak in en dat kan ziekmakend zijn voor je lijf.
  • Spijt als haren op je hoofd: Ai, had ik dat maar niet gedaan of hmm wat jammer dat ik dat niet heb gedaan. Je kunt er 2 kanten mee op. Laat de wat als of had ik maar eens los. Wat zou je dan willen doen?
  • Het hangt mij de keel uit!: Je hebt er helemaal genoeg van. Maar durf je dit ook naar buiten te brengen? En hoe doe jij dat?

Deze en meer dan tachtig andere uitdrukkingen, gezegden en spreekwoorden, vind je in mijn boek: Reis door het spreekwoordelijk lichaam. Een ontdekkingstocht van top tot teen! Je word je meer bewust van je eigen lijf, geest. En dat is in deze tijd geen overbodige luxe! Reis ook mee: je kunt het e- boek HIER bestellen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *