Een sprong in het diepe wagen. Wat houdt je tegen om niet te springen? Kritische stemmetjes?

Zitten blijven of sprong wagen?

692 keer bekeken
Lees tijd: 2 minuten

Wat zie jij op de foto? Een twijfelende sprinkhaan of eentje die recht op z’n doel af gaat? En wat doe jij?

Om een sprong te maken, moet je in beweging komen. Stel je hebt een idee of een plan waarbij je vreugdekriebels in je lijf ervaart. Dit wil ik doen, denk je. Maar een week later zit je nog steeds op dezelfde plek. Je wordt namelijk tegengehouden door de kritische stemmen in je hoofd: Is dit wel zo’n goed idee? Kun je niet beter blijven doen wat je altijd al deed? Wie ben ik om dit te gaan doen? Ze zien mij aankomen. Dit soort stemmetjes zijn ontzettend lastig en helpen je niet verder. Sterker nog: ze laten je veilig zitten waar je al zat. Deze stemmetjes blokkeren je groei en ontwikkeling en zorgen voor teleurstelling. Je vreugdekriebels waaien weg als blaadjes van de takken. Wanneer dit vaker gebeurt, zul je steeds meer teleurgesteld raken in jezelf en minder gezellig worden voor de buitenwereld. Dat is jammer want je hebt die ideeen of plannen niet voor niets! Ze willen je namelijk in beweging zetten.

Vraag jezelf het volgende eens af:

Wat zou het mij opleveren als ik wél mijn hart zou volgen?                  –

Wie zou ik zijn zonder mijn kritische gedachten?

Wie of wat heb ik nodig om die sprong te maken?

En? Hoe voelt het als je deze vragen beantwoord? Beginnen de vreugdekriebels alweer terug te komen? Fijn! Zo niet, hoe zou het zijn om het samen te doen. Ik help je graag.

Wanneer je met mij aan het werk gaat, dan gaan we vier uur lang, één op één, met jouw ideeën of plannen aan de slag. We tackelen de kritische stemmen en belemmeringen en we maken jouw idee/ plan concreet door o.a. een visionboard te maken. Tijdens deze intensieve gesprekken zul je helder krijgen wat je precies wilt en hoe je één en ander aan kunt gaan pakken. Ook neem ik je voor een frisse blik én neus mee naar buiten. Lijkt het je fijn als ik met je mee kijk, steun ervaart en ook een stok achter de deur hebt? Kijk dan naar de inhoud van dit traject: Walk & Vision of bel gerust voor een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek. Groet, Maaike 06 247 39 566 | info@maaikeboersma.nl

Geplaatst in

maaike boersma

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *