wat als je de draad kwijt bent

De draad kwijt zijn…

1.012 keer bekeken
Lees tijd: 2 minuten

De draad kwijt zijn. Even niet meer weten hoe verder te moeten met bijvoorbeeld je werk, je relatie of met jezelf…. Misschien herken je het wel. Je belandt op een punt waarvan je denkt: Ok, en nu… ? Als je goed naar een spin en haar web kijkt, zie je dat de spin haar draden verbindt met elkaar. Het loopt feilloos in elkaar over. Stap voor stap, draad voor draad. Ze doet dat weloverwogen, maakt instinctief de juiste keuzes en zorgt dat de draden vloeiend in elkaar overlopen. Ze doet dit van binnen naar buiten. Dus vanuit haar hart/kern. Ze zal daarom niet snel de draad kwijt zijn.

Wij mensen daarentegen leven vaak vanuit ons hoofd en zijn geneigd om van buiten naar binnen te werken. Gericht op de buitenwereld (wat vraagt de maatschappij van mij, wat wordt er van mij verwacht?, voldoe ik wel aan het juiste plaatje?, et cetera). Hierdoor kun je het contact met jezelf kwijt raken of in dit geval: de draad. Je weet niet meer waarom je doet zoals je doet of je doet dingen die eigenlijk helemaal niet bij je passen en energie kosten. Wanneer je te lang van buiten naar binnen leeft in plaats van binnen naar buiten, dan raak je de draad kwijt of ben je bezig met andermans draad. Dit merk je doordat je steeds minder energie hebt, je lijf tegen begint te sputteren en je je wellicht emotioneler voelt.

Tijd om je eigen draad te vinden en weer op te pakken dus. Te beginnen door eens stil te staan bij wat is en te reflecteren.
De vragen die je jezelf daarbij kunt stellen zijn: wanneer ben ik mijn draad kwijt geraakt en wat doet dat eigenlijk met mij?

Kom je er zelf niet uit, raak je ervan in de knoop, maar wil je er wel graag daarmee aan de slag? Mail of bel mij gerust om een vrijblijvend en kosteloos telefonische afspraak in te plannen.

Hartelijke groet,
Maaike Boersma

maaike boersma

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *