15

Hoewel stevig geworteld, kan een boom toch vertakken

79 keer bekeken
Lees tijd: < 1 minuut

Hoewel we elkaar jaren geleden beloofd hadden om ‘tot de dood ons scheidt’trouw te blijven aan elkaar, blijkt dat we die gelofte verdrietig genoeg niet hebben waar kunnen maken. Jong als we toen waren, onbevangen, tikkeltje naief misschien, hoopvol en welwillend stonden we hand in hand voor de trouwambtenaar op weg naar een gedeelde toekomst. En 24 jaar lang hebben we die toekomst ook gedeeld in goede en minder goede momenten.

We hebben elkaar liefgehad en vanuit onze liefde voor elkaar zijn er ook twee geweldig mooie zonen geboren. En toch… en toch kan die liefdesrelatie over gaan. Om allerlei redenen. Hoewel de wortels stevig geaard zijn, kunnen de takken toch ieder een kant op groeien waardoor ze niet meer tot elkaar kunnen komen.

Dat betekent niet dat alles dan maar ontworteld moet worden. Het betekent ook niet dat het mislukt is. Nee, inmiddels weet ik dat deze groei-pijnen en het ontweven van elkaar, ook inzicht geeft in dat een liefdesrelatie over kan gaan en dat de vorm van de gezinsrelatie verandert maar daarin zijn er nog veel mogelijkheden die wel blijvend kunnen zijn. Maar dat vraagt om bewustzijnsontwikkeling. Om te voelen, doorvoelen, jezelf opnieuw uitvinden, leren je eigen grenzen te kennen en het niet altijd precies te hoeven weten.

Kun jij hier hulp bij gebruiken? Laat me weten: info@maaikeboersma.nl

maaike boersma

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *