scheiden, alleen komen te staan, eenzaam voelen

Scheiden is gewoon kut.

106 keer bekeken
Lees tijd: 2 minuten

Om maar met de deur in huis te vallen: scheiden is gewoon kut. Zo. Dat je het even weet. Alles wat je al die jaren zorgvuldig hebt opgebouwd, gekoesterd, lief hebt gehad, komt op losse schroeven te staan. Je hele hebben en houden lijkt als een kaartenhuis in elkaar te storten. Dat wat veilig en overzichtelijk leek , of het nu wel of niet goed was, valt weg en je hebt geen idee waar je naar toe moet, wat de toekomst je zal brengen en of je het allemaal wel redt. Doodeng. De enige weg waarvan je zeker weet dat ie ergens naar toe zal leiden, is de weg naar binnen. De weg terug naar jezelf vinden, terug naar het punt waar jij jezelf op een dag uit het oog bent verloren en bent gaan richten op alles buiten jezelf. En dat is een bijzonder interessante en tegelijk ook ongemakkelijke, ingewikkelde reis.

Toch is het de beste optie om het goed met jezelf te gaan vinden. Het enige waarvan je weet dat je er een leven lang samen mee zult zijn. Het is fijn om het ok met jezelf te hebben. Dat je jezelf kent, weet waar je vandaan komt en snapt waarom jij zo in elkaar zit, zoals je in elkaar zit. Sta er voor open, wees nieuwsgierig en voel steeds opnieuw bij jezelf of het klopt.

Dat was en is voor mij het enige uitgangspunt dat nu telt: het kloppend maken voor mezelf. De stappen die ik zet moeten kloppen met mijn gevoel van binnen. Voor minder wil ik het niet meer doen, omdat dat juist er voor zorgt dat ik anders steeds weer van mezelf weg ga. En da’s nou net niet de bedoeling.

Bij anderen zie ik snel waar de angel zit (inmiddels bij mezelf ook gelukkig ;-)). Dat is mijn talent en natuurlijk ook waar ik voor geschoold ben. Ik zet graag mijn talent, intuïtie, kennis en kunde in, om jou inzichten te geven waar je wat aan hebt en waar je mee verder kunt zodat je straks niet weer opnieuw struikelt over hetzelfde.

Of je in twijfel zit om wel of niet te scheiden, of je nu in scheiding ligt of net gescheiden bent, één ding geldt hiervoor allemaal hetzelfde: je bent het waard om het kloppend voor jezelf te maken. Je hoeft je niet langer op de ander te blijven richten ten koste van jezelf. Je hoeft jezelf niet meer weg te cijferen uit schuldgevoel. Je hoeft het ook allemaal even niet te weten. Maar het is wel fijn om in deze fase van je leven iemand naast je te hebben die je helpt op je eigen pad te komen. Ik help je om de weg terug naar jezelf te vinden, naar het punt waar je jezelf bent verloren. Ik help je je gedachten te structuren, breng rust aan en laat je bewust worden van je eigen wijsheid.

Je hoeft het niet alleen te doen.

Plan hiercontact een vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek.

Maaike

 

maaike boersma

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *