Reis door spreekwoordelijk lichaam, keel

Aangekomen bij de keel of hals. Het hangt mij de keel uit! Of: Een brok in de keel hebben. Iets wegslikken of het grijpt mij bij de keel. Een aantal gezegdes/ uitdrukking over de keel.

De keel of de hals is voor mijn gevoel de verbinding tussen hoofd en lijf.
Het voedsel en drinken dat je tot je neemt gaat via deze weg naar je lichaam. We slikken op die manier veel weg. Letterlijk maar ook figuurlijk. In je leven krijg je zowel privé als op je werk kritiek te verstouwen. Kritiek kan zowel opbouwend als negatief zijn. Opbouwende kritiek helpt ons verder groeien. Maar negatieve kritiek is vaak lastiger te verteren. Misschien herinner je zelf momenten waarbij je even moest slikken omdat iemand wat tegen je zei wat je niet leuk vond om te horen. Maar ook verdriet om iets of iemand slikken we vaak weg. Je kunt ook ergens een brok van in je keel krijgen bijvoorbeeld. Vaak slikken we dit gevoel weg en houden we het voor onszelf in plaats van het gevoel in contact naar buiten te brengen. Naar mijn mening is het wegslikken van emoties niet de meest handige manier. De emoties stapelen zich namelijk op in je lijf. Vaak hebben we als kinderen geleerd om boosheid of verdriet niet te uiten. Misschien herken je onderstaande zinnen wel:
– “Daar hoef je toch niet verdrietig om te zijn?”
– “Hou eens op met huilen!”
– “Hier een snoepje, dan is het weer over”
– “Ik wil niet dat je boos wordt”
– “Als je zo boos doet, luister ik niet naar je!”

Het niet mogen uiten van deze emoties, leert ons dat we het maar beter binnen kunnen houden, oftewel: we slikken ze in. Emoties vinden we vaak ingewikkeld. We weten er niet zo goed raad mee.

In mijn e-book Reis door het spreekwoordelijk lichaam, ga ik hier dieper op in. Want hoe maak je je ziel wel gelukkig?

Dit e-book van 48 pagina’s  is geschreven door Maaike Boersma en is vanaf de week van 1 november te downloaden via mijn site. Daarin neem ik je mee op wandelreis door je eigen lichaam van top tot teen en ontdek je hoe je ook kunt kijken naar de betekenis van de ruim 80! uitdrukkingen, gezegden en spreekwoorden die voorbij komen.

De hoofdstukken lezen makkelijk weg en bij het lezen zal er zeker een lach op je gezicht verschijnen en wellicht ook een traan. Daarnaast ga je aan de slag met reflectievragen. Er is ruimte voor ontspanning door middel van ontspanningsoefeningen. Het e-book wordt op een prachtige manier vorm gegeven door mooie beelden en inspirerende quotes. Na het lezen zul je met een vernieuwde en wellicht met een meer liefdevoller blik naar jezelf en je lijf kijken. Reis je mee? Meld je vast aan zodat je op de hoogte blijft: Aanmelden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *