nieuw blog over de onbevangenheid van een vlinder. Hoe om te gaan met negatief nieuws.

Wat deze vlinder mij leert

640 keer bekeken
Lees tijd: < 1 minuut

Terwijl ik kijk naar een wit vlindertje dat al fladderend op zoek is naar een bloem in onze tuin, bedenk ik wat voor een heerlijk gevoel het moet zijn als je zo zorgeloos je ding aan het doen bent in de buitenlucht. Geen negatieve of oordelende gedachten, geen angst voor de dag van morgen. Ze bemoeit zich niet met zaken waar ze toch geen invloed op uit kan oefenen. Ze ervaart geen ruis van buitenaf maar fladdert onbevangen door het leven met dat wat is. Hoe vrij ben je dan?

Ik weet niet hoe jij er over denkt, maar ik vraag mij steeds vaker af waarom ik het nieuws nog volg. Het onderwerp is negen van de tien keer een negatief onderwerp waar ik helemaal niets mee kan, maar dat ik wel tot mij neem en waar ik ook last van heb.

Hoe ik daar mee om ga lees je hier: De Bewustmaker van augustus

Ook deel ik in deze Bewustmaker drie boeken die ik heb gelezen en mij hebben ontroert en geïnspireerd.

Veel leesplezier!

maaike boersma

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *